dimarts, 14 de desembre del 2010

Arc mediterrani: Ara va de bo?


I Camps i Rita, sempre, aplaudint a Aznar
Per si algú vacil·lava dels motius pels quals el corredor mediterrani continua sent un projecte eteri la notícia apareguda avui al diari Levante el traurà de dubtes. Ho sabíem però no podíem demostrar-ho. Passava com en els cables fets públics per Wikileaks que només han servit per reforçar amb documents el que el món sabia. Ara el Tribunal de Comptes de la Unió Europea ha acusat a Aznar de rebutjar, sense rigor, el corredor mediterrani.

La Unió Europea va recolzar com prioritaris els projectes que Álvarez Cascos, ministre de Foment, va proposar per a ser finançats amb fons europeus, centrats tots ells en la xarxa radial que beneficia Madrid, receptora del 40% de les ajudes europees.

El Tribunal de Comptes se’n ha adonat de que la selecció feta pel govern espanyol d’Aznar va ser una qüestió política, car els estudis de fluxos de tràfic actuals i prevists senyalen l’arc mediterrani com projecte prioritari, el de major retorn econòmic i imprescindible per unir des d’Àfrica fins a Estònia.

El Tribunal europeu ha deixat amb el cul a l’aire als polítics del PP, molt “valensianos ellos”, que van de víctimes de l’ogre Zapatero però no van obrir la boca davant del capo Aznar quan calia, deixant escapar una infraestructura fonamental per al desenvolupament del País Valencià. Ho sabíem i ho havíem dit (veure l’article L’arc mediterrani” d’aquest mateix blog) però ara està documentada la deslleialtat i la traïció del PP al poble valencià per afavorir la seua capital.

L’amenaça de la deslocalització (ara es diu així a tancar i anar-se’n a un altre lloc) de la Comunitat Valenciana de la factoria de Ford, si en cinc anys no es posa en marxa el corredor, ha mobilitzat als empresaris valencians, fins ara callats com a morts, que ja s’han dirigit a la UE per a que incloga la infraestructura com objectiu prioritari. Val més tard que mai, diu la dita, però... segur que va de bo? 

Al Azraq

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...