divendres, 10 de desembre del 2010

Al César el que és del César



El govern tripartit català ha patit atacs per la seua gestió per totes bandes fins que aquestes últimes eleccions el PSC, ERC i IC-EU, han perdut el poder i passaran a l’oposició. Els catalans tindran oportunitat de penedir-se. El govern tripartit d’esquerres havia posat l’estat de benestar en Catalunya en nivells acceptables després que vint-i-tants anys de govern de la dreta catalana els haguera deixat per baix de la mitjana en el ranking de les comunitats autònomes.

Seria interessant prendre nota del nivell actual de serveis socials, sanitaris, educatius i d’atenció a la família per a comparar-los en els de dins d’uns quants anys. Puguem començar per l’educatiu, ja que s’acaba de fer públic l’informe PISA sobre l’educació. 

En aquest informe veiem que els alumnes catalans de quinze anys trauen una mitjana de 498 punts, disset més que la mitjana espanyola  i 6,5 més que la mitjana de l’OCDE, en comprensió lectora.  En matemàtiques superen a la mitjana espanyola en 12,6 punts i a la de l’OCDE en 7,2, amb 497,3 punts. I en ciències la mitjana catalana està 0,9 punts per damunt de l’OCDE i 9,3 per damunt d’Espanya, amb 497,3 punts. Els resultats són millors que els de l’últim informe del 2006.

Avaluació continua, immersió lingüística en català i altres elements, que anaven a ser un desastre per al sistema educatiu, han esdevingut molt saludables, en vista dels resultats. El fet que la premsa espanyola obvie els bons resultats catalans no lleva mèrit a un sistema educatiu assetjat per la dreta catalana, per vindre de l’esquerra, i pels nacionalistes espanyols intransigents que sempre veuen perillar “su idioma español”. 

En aquestes eleccions Catalunya ha optat pel canvi. El temps dirà si ha sigut per a millor o per a pitjor però cal anar reconeixent el que el tripartit en el govern ha fet bé i a jutjar pels resultats, en educació, cal felicitar-los. Al César el que és del César...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...