dimarts, 14 de juny del 2011

Torna la fal·làcia de la “pinza”


Quan Felipe González va perdre el poder a mans d’Aznar, al 1996, als seguidistes del PSOE se’ls omplia la boca denunciant la “pinza” PP-IU. Pareixia que Julio Anguita, el coordinador general de la coalició d’esquerres, era el responsable del desastre electoral dels socialistes. Repetir aquesta idea insistentment tenia dos propòsits: desacreditar IU davant els electors d’esquerra i no qüestionar el veritable motiu de la desafecció de la base socialdemòcrata al seu partit. 

Ara la història es repeteix. El fracàs electoral en les eleccions municipals i autonòmiques estava cantat. Tots sabíem que la política antisocial i sectària del govern, fent pagar a les classes populars la crisi provocada pels excessos dels rics, provocaria el rebuig de l’electorat. Zapatero ho té assumit: “me cueste lo que me cueste” va dir. I ara pretenen que IU recolze eixes polítiques? La dreta no es frena unint sigles nominalment d’esquerres, sinó fent polítiques que beneficien a les classes populars. I IU no ha rebutjat cap acord amb el PSOE amb un programa social d’esquerres.

El resultat de les eleccions del 22M és un reflex de la separació, cada vegada més gran, que hi ha entre la cúpula liberal del PSOE i la seua base electoral. Només els incondicionals, i els que temen que siga pitjor el remei  del PP que la malaltia del PSOE, han votat un partit amb el rumb equivocat. Acusar a IU fer la “pinza” amb el PP per no recolzar eixe partit que s’allunya de l’electorat d’esquerres i navega cap al desastre és no entendre res o entendre-ho tot i dedicar-se a marejar la perdiu.  

El PSOE només se’n recorda d’IU quan no té més remei, però prefereix que governe el PP abans que ho faça IU. Quantes oportunitats de formar governs de progrés han malaguanyat els socialistes per preferir la companyia de la dreta catalana o basca? Quantes vegades han votat junts PP i PSOE lleis i mesures antisocials? Quantes vegades s’han format governs del PSOE amb el recolzament d’IU i després s’han oblidat dels compromisos adquirits? Perquè no es parla dels centenars de municipis en els quals governarà el PSOE gràcies a IU?

Després de tants greuges i traïcions, a l’organització i a les bases electorals, tornar a parlar de “pinza” perquè no s’han posat d’acord en 40 municipis és una senyal de pocavergonya dels polítics social-liberals del PSOE que ho diuen, dels tertulians que se’n fan ressò  i dels informadors que ho propaguen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...