diumenge, 6 de novembre del 2011

La democràcia no és un perill, sinó la condició de partida per a eixir de la crisi

Comunicat de les Meses de Convergència davant de l'anunci de referèndum a Grècia.

La reacció dels dirigents polítics neoliberals, dels poders econòmics i de la majoria els mitjans de comunicació davant de l'anunci d'un pròxim referèndum a Grècia perquè el poble sobirà decidisca si accepta o no les polítiques i condicions que li ve imposant l'Europa al servei dels bancs i els mercats ha deixat al descobert les seues vergonyes sense possibilitat alguna de dissimulació.

Després que els bancs hagen arruïnat al planeta, després que hagen provocat la destrossa del sistema financer i la caiguda de l'activitat generant milions de parats i exclosos, després que s'hagen destinat bilions d'euros per a salvar als que s'han comportat com el que són, verdaders delinqüents, ara resulta que el problema que té Europa és que el poble grec decidisca sobre el seu futur i sobre la seua vida.

La situació i el desvergonyiment amb què s'està afrontant la proposta del president grec obliga a prendre partit i a denunciar aquest nou atemptant als drets i al benestar dels pobles.

Potser seria perillós el pronunciament del poble si les polítiques que es proposen foren, com diuen, tan favorables al seu benestar? Algú les posaria en dubte votant en contra si s'estigueren manifestant com a verdaderes solucions a la crisi? El poble grec votaria en contra de les mesures d'austeritat i renúncia als drets si s'hagueren manifestat com autènticament eficaços per a resoldre els seus problemes?

Ningú ha d'enganyar-se. El problema no és que es pronuncie el poble sinó que les mesures que s'estan prenent són socialment insostenibles i econòmicament ineficaçes. No resolen els problemes econòmics i estan creant mes desigualtat, més insatisfacció i un agreujament dels conflictes socials.

La reacció dels dirigents i els poders davant d'un simple anunci de referèndum és com reconéixer explícitament que les polítiques que s'apliquen són contràries als interessos de les gents de qualsevol condició, excepte als dels banquers i propietaris del gran capital. Només per això eviten que els pobles es pronuncien, com a Espanya amb la reforma constitucional.

I demostra igualment que el capitalisme en què estem vivint és cada vegada més manifestament incompatible amb la democràcia en la seua expressió més senzilla, la que significa donar-li la veu al poble quan es tracta de prendre decisions que afecten les seues condicions de vida. El que significa, ni més ni menys, que els mercats imposen una autèntica dictadura davant la qual és necessari rebel·lar-se per dignitat i sentit de la supervivència.

La Promotora estatal de meses ciutadanes de convergència i acció no sols considera positiu que s'haja fet la proposta de referèndum a Grècia sinó que creiem que hi ha d'estendre a tots els països europeus. Per això cridem a la ciutadania de totes les sensibilitats, creences, ideologies i posicions polítiques per a defendre el seu dret a decidir i rebutjar les imposicions que els vénen fent els poders financers en el seu propi profit i que en compte d'eixir de la crisi el que estan provocant és emportar-nos a una altra recessió i a nous i més greus problemes econòmics i socials.

I amb aquest motiu cridem a partits, organitzacions sindicals, moviments sindicals i persones de qualsevol tipus i condició però simplement disposats a no renunciar als seus drets civils, polítics i econòmics a organitzar-se unitàriament per a reclamar també a Espanya l'obertura d'un debat plural i democràtic en tots els mitjans de comunicació i la realització de consultes al poble abans de prendre les decisions econòmiques tan lesives que es pren.

Promotora Estatal de les Meses Ciutadanes de Convergència i Acció

4 Novembre 2011

1 comentari:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...