dimarts, 8 de novembre del 2011

Matemàtiques per a trencar el joc dels partits


Simpatitzants del 15-M han construït una web per a coordinar el que qualifiquen de vertader vot útil, #AritmEtica20N. Diuen que “El PP ja va dir que el 15M és un fet anecdòtic i cal arrasar amb ell. La història ens ensenya que un alt grau de repressió no afavoreix les transformacions socials, ja que l’energia de canvi es concentrar en  defensar-se de la repressió. El poder ens mantindria ocupats per a arrasar amb el benestar, els drets i la felicitat de la gent en benefici dels més benestants.”

Per això han arribat a la conclusió de que “Anem a fer-ho al revés. Anem a mantindre’ls  ocupats pactant entre ells, mentre nosaltres seguim amb la r-evolució, obrint bretxes cap a noves formes de democràcia i governança. Fins ara han sigut afortunats. No jugàvem en el seu terreny, però ara tenim l’oportunitat i la força per a fer-ho. Votem massivament.”

Però no de qualsevol manera com fins ara, doncs “que el sistema electoral no ens represente i la gent no vaja a votar; que els monopolis de poder de PP, PSOE i CiU ens facen fàstic i que preferim a partits més xicotets i democràtics sempre ha afavorit aquest monopoli, fragmentant el vot de dissens.” A més a més diuen que “molts de nosaltres som abstencionistes, convençuts de que aquest sistema no s’ha de legitimar. I justament per açò estem convençuts de que aquesta vegada cal votar perquè bote pels aires l’aritmètica que els permet dir que el seu poder és legítim.”

Per aconseguir-ho han elaborat una taula amb les províncies (que són les circumscripcions electorals) i als partits als quals cal votar per arrapar diputats als partits que monopolitzen el poder. Si els vots abstencionistes es concentren en els partits democràtics minoritaris amb més possibilitats és possible acabar amb el bipartidisme. És, com diuen, pura aritmètica. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...