dissabte, 19 de novembre del 2011

Galícia bloqueja als aturats de més d'un any la targeta sanitària

El Govern de Feijóo desactiva el document sense previ avís. Els afectats han de sol•licitar-ne una nova, els tràmits de la qual poden tardar vuit mesos

Els desocupats residents a Galícia que porten més de 12 mesos desocupats es queden de forma automàtica sense targeta sanitària. La veu d'alarma la va donar el sindicat CIG, que va denunciar la política de "retall i privatització" de la sanitat pública de la Xunta (PP) en deixar desatesos a "desocupats i persones sense recursos". "Se'ls bloqueja la targeta sense previ avís i fins que no reben la que els acredita com a persones sense recursos, no tenen accés a la sanitat pública. Mentre han de pagar la consulta i el tractament farmacològic que els prescriga el metge", va alertar María Seijo, responsable sindical de Sanitat

Fins ara, desocupats i ciutadans sense recursos, que no cotitzaven a la Seguretat Social, es beneficiaven de la prestació sanitària, però administrativament rebien un tractament diferent. Amb la modificació normativa introduïda pels conservadors gallecs, ambdós col•lectius es converteixen ipso facto en un "Codi 29", que identifica, a efectes pràctics, a les "persones sense recursos", llevat que el desocupat puga justificar la seua dependència econòmica d'un titular de la Seguretat Social, de qui passaria a constar com a beneficiari.

La realitat és que, en la pràctica, segons les xifres que es maneja el sindicat nacionalista denunciant, a Galícia "més de 65.000 persones" podrien veure's afectades, sense que els perjudicats ho sàpien perquè la Xunta no ha notificat el canvi normatiu.

"Tot s'ha dut a terme amb nocturnitat i traïdoria; es tracta d'un comportament roín i miserable per part del Govern de Feijóo, que deixa durant mesos a milers de persones sense un dret bàsic", retrau Seijo. Concretament el temps que aquests aturats puguen quedar-se sense targeta oscil•la entre "huit i deu mesos", que és el que tarda l'expedició del nou document acreditatiu per als sense recursos, segons li van explicar a Mercedes en el seu centre de salut. "Per què ningú em va avisar amb temps per a sol•licitar-la abans?", es pregunta angoixada.

Font: Público

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...