dijous, 10 de març del 2011

El Parlament Europeu vota a favor d’un Impost sobre les Transaccions Financeres (ITF)


En una votació sense precedents, el Parlament Europeu va aprovar el passat 8 de març, una resolució que urgeix a la Unió Europea a introduir l’Impost sobre les Transaccions Financeres (ITF), per a pal·liar els efectes de la crisi.

S’arreplega d’esta manera una de les demandes fundacionals d’ATTAC Espanya, que porta més de 10 anys perseguint -entre altres objectius- la regulació dels mercats financers, el tancament dels paradisos fiscals i la introducció d’un impost a les transaccions financeres.

ATTAC Espanya, junt amb sindicats, ONGs i altres moviments socials espanyols i europeus, està duent a terme una campanya a favor de l’ITF per a la que s’han arreplegat fins al moment més de mig milió de firmes electròniques.

Amb 360 vots a favor i 299 en contra, la resolució presenta a més un caràcter nou, ja que per primera vegada s’insta explícitament a introduir l’ITF a nivell de tota la Unió Europea de manera independent, al marge del que es faça en la resta del món, donada l’oposició contundent dels EUA a aquest tipus d’imposts. Entre altres coses, la resolució del Parlament Europeu afirma que “… milloraria el funcionament dels mercats en reduir l’especulació i contribuiria a finançar béns públics mundials i a reduir els dèficits públics..”.

L’opinió pública europea s’està mobilitzant a favor de l’ITF pel que suposaria com a font d’ingressos important per a pal·liar els efectes de la crisi i reduir el nivell d’aquelles activitats financeres, el fi del qual és merament especulatiu i les conseqüències devastadores del qual s’han demostrat.

ATTAC Espanya crida al Govern espanyol així com al Consell Europeu i a la Comissió Europea a tindre en compte la demanda social existent a favor de l’ITF, ratificada amb aquesta resolució del Parlament Europeu, i que prenguen les mesures oportunes per a introduir-ho com més prompte millor en el mercat únic europeu.

ATTAC Espanya denúncia així mateix la postura dels parlamentaris europeus del Partit Popular, que han votat en contra d’aquest impost, defenent els interessos de la banca per damunt de la protecció i finançament dels serveis públics.
Más información: http://itfya.wordpress.com/

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...