dimarts, 27 de desembre del 2011

Les imatges del 2011



2011 ha sigut l’any dels grans triomfs mediambientals i les immenses mobilitzacions socials que han demostrat el que és possible aconseguir quan ens posem drets per a lluitar pel que creiem.

En 2011, Greenpeace ha realitzat accions al voltant del món... mirant les imatges de les campanyes realitzades en 2011 podem posar-li cara a les protestes i esbossar els rostres del compromís mediambiental.

Amb el terrible terratrèmol i el tsunami de Japó vam ser testimonis del segon major desastre nuclear de la història de la humanitat, vam poder veure el dolor i el terror en les cares dels japonesos afectats pel fantasma invisible de la radioactivitat. Greenpeace va estar en Fukushima ajudant a les víctimes, mesurant radiació, pressionant als governs, demanant ampliar la zona d’exclusió i lluitant per a fer veure a la resta del món els riscs clars de l’energia nuclear. Els nostres experts van proporcionar informació independent que contrastava amb les dades oficials i va pressionar al govern Nipó perquè protegira de manera més efectiva a la població afectada.

Treballarem per tot el globus per a assegurar-nos de que el perill de l’energia nuclear quedava clar. Treballarem, en aquest 2011, per a fer llum sobre les alternatives a l’energia nuclear. I vam promoure l’energia neta que és la clau d’un futur més segur i renovable.

En Indonèsia els nostres activistes van donar la veu d’alarma sobre la desforestació. Empreses relacionades amb la destrucció dels boscs, la llar i mitjà de vida de molts indonesis i també de goril·les i tigres, van ser posades en evidències. Aquest ha sigut l’any en què Ken ha deixat a Barbie públicament per deforestar les selves d’Indonèsia. I també hem viscut com la seua reconciliació es va fer pública quan Mattel i altres empreses jogueteres van deixar de comprar paper per als seus embalatges a l’empresa APP.

L’Àrtic ha sigut altra de les prioritats internacionals de Greenpeace en aquest 2011. Els nostres activistes van escalar, en diverses ocasions, la plataforma petrolífera de la companyia britànica Cairn Energy a Groenlàndia, per a demanar que s’acabaren les extraccions petrolíferes en l’Àrtic. El nostre director executiu internacional, Kumi Naidoo, va estar en una d’aqueixes accions i va passar uns dies en la presó, junt amb altres activistes, per aquesta acció. “Parar la destrucció de l’Àrtic” va ser el lema d’aquesta campanya les impressionant imatges de la qual van donar la volta al món.

La cimera del clima de Durban ha tancat l’any 2011 amb un acord dèbil, amb un tractat la forma legal del qual no està encara definida i que, a pesar de firmar-se en 2015, no serà operatiu fins després de 2020, com volia EUA.

En aquest vídeo de resum d’accions internacionals es poden veure cares i persones diferents de moltes parts del món. Rostres que expressen sons i desitjos. Però hi ha molt més darrere de cada acció, de cada pancarta... estem plantant cara a quelcom, protestant per la justícia i l’equitat. No estem només reivindicant una situació destructiva sinó que estem proposant una nova via. Estem, al cap i a la fi, lluitant per un futur verd i en pau.

Només gràcies a les aportacions individuals podem realitzar totes aquestes accions, ja que en Greenpeace no rebem diners ni de governs ni d’empreses. Ajuda’ns que s’ha de seguir treballant pel medi ambient Fes-te soci/a!

Text original de Mike Townsley, traducció al castellà de Nadia González (@nadianit), al català de John Newhouse

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...