dijous, 15 de setembre del 2011

Agressions contra l'ensenyament públic: mobilitza't i lluita!


Coincidint amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la immersió lingüística en català a les escoles, assistim a una gran mobilització ciutadana en defensa d’un model que cerca la no divisió de l’alumnat en funció de la seva llengua d’origen, un fet que, de dur-se a terme, significaria obrir una escletxa social de conseqüències imprevisibles.

Com gairebé sempre, el PP utilitza la llengua i la qüestió nacional per fer campanya electoral, reivindicant-se en el seu espanyolisme ranci i centralista, hereu d’èpoques anteriors, per tal obtenir rèdits electorals a tot l’estat de cara al proper 20N.

Per tot plegat, des de CO.BAS considerem fonamental la defensa del nostre model lingüístic a les escoles, i per tant donem suport a les diverses mobilitzacions que han sortit als carrers del nostre país els darrers dies.

Però tan fonamental com aquesta lluita, considerem que ho és aquella contra l’agressió neoliberal que el nostre sistema educatiu està patint amb l’excusa de la crisi econòmica: retallades pressupostàries, empitjorament de les condicions laborals del professorat, augment de la ràtio d’alumnat per aula, paralització de la construcció de nous centres educatius, reducció dels pressupostos dels centres existents, etc.

Ambdues lluites han d’anar de la mà: cal reivindicar una escola plenament catalana, pública, gratuïta i de qualitat.

Ens hi juguem molt: ens hi juguem el futur. Si fem pagar a les generacions futures els excessos de les presents, si permetem la destrucció o el deteriorament dels serveis públics fonamentals (pensem també a les retallades en sanitat), estem condemnant a la misèria futura a molts nens, nenes i joves que en cap cas han tingut responsabilitat en l’actual crisi econòmica.

Si l’accés a una educació de qualitat acaba depenent de la capacitat de poder pagar-la, com la pagaran les mares i pares que han perdut la feina o que han vist reduïts els seus ingressos a salaris de misèria? I el mateix aplica a la sanitat.

SENSE DRETS NO HI HA DOCRÀCIA
Així doncs, no et quedis de braços plegats: mobilitza’t i lluita!!!

18 de setembre, 19 hs, Plaça Catalunya: en defensa de l'ensenyament públic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...