dimecres, 7 de setembre del 2011

La Píndola d'avui: Per què cal votar

Hi ha una corrent entre els ciutadans, decebuts per la política que es fa i pels polítics que la fan, que proposa no votar, votar en blanc o votar amb vots amb missatges insultants que són nuls. Es pot entendre la frustració però si volem canviar alguna cosa caldrà actuar de manera raonada i orientada a ser efectius. El moviment 15-M ha afavorit aquestes opcions, tot i que no és això el que proposa “Democràcia real Ja”. El totum revolutum en que s'ha convertit el 15-M facilita que apareguen tota classe de propostes però els més seriosos, els que van iniciar el moviment, el que proposen és no votar als partits majoritaris (PSOE, PP, CiU), els responsables d'aquesta política nefasta per a la ciutadania, però votar als altres.

La reforma constitucional, que s'ha dut a terme en un tres i no res, demostra que és al Parlament on es fa la política que, ens agrade o no, ens afectarà en el futur. Voten molt o voten pocs els polítics elegits seran els que faran les normes que regiran la nostra vida en quasi tots els aspectes. Les mobilitzacions poden frenar, suavitzar les mesures o forçar-ne alguna, però serà sempre el Parlament qui decidisca el s'ha de fer.

Cal doncs prendre's les eleccions amb la serietat i la responsabilitat que pertoca; repassar les ofertes dels partits; valorar les dades que tinguem de cadascú d'ells; calibrar, per la experiència que tinguem, si podem confiar o no en allò que proposen i, per fi, veure quins interessos defensen. Cal tindre en compte que els rics i els seus partits no defensaran mai els interessos de les classes populars, com històricament s'ha demostrat, per molt que disfressen els seus interessos per presentar-los com la medicina que cura totes les malalties.

Si volem canviar les coses, si de veritat volem que es faça una política que respecte la voluntat majoritària de la ciutadania, cal que els ciutadans juguem conscientment les nostres cartes. I les eleccions són la jugada més important per aconseguir-ho, doncs tinguem a la nostra mà tots els trumfos. Així no podem passar i renunciar a jugar. Si perdem és perquè no hem sabut jugar-los.

Al Azraq

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...