dimarts, 2 d’agost del 2011

Collita aliena: IU anima a denunciar la visita del Papa amb #MadridsinPapa


La campanya es mourà fonamentalment a través de les xarxes socials. Les jornades costran més de 50 milions d’euros

Esquerra Unida ha llançat la campanya #MadridsinPapa per a mostrar el seu rebuig de la visita de Benet XVI i denunciar el seu cost desmesurat. Ho ha fet utilitzant també els mitjans tradicionals, però sobretot aprofitant la força d’Internet i les xarxes socials. 

"Tractem d’expressar, amb un llenguatge molt senzill i, sobretot, amb l’intercanvi de missatges i propostes amb la societat civil, la nostra defensa d’aquest Estat aconfessional que està plasmat en la Constitució des de fa més de 30 anys", ha explicat la coordinadora de l’Àrea de Joventut de IU, Esther López Barceló.
D’altra banda, IU pretén denunciar que la visita papal "s’està venent com un dels majors negocis turístics que farà Madrid amb els centenars de milers de militants que s’esperen, ocultant el cost real que tindrà en primer lloc per a tots els madrilenys, siguen catòlics o no, però també per a tots els espanyols", segons Barceló.

En aquest sentit, aquesta responsable de IU ha criticat "les generoses desgravacions fiscals per a les empreses col·laboradores, l’ingent operatiu en mitjans de seguretat programats o els desproporcionats desplegaments prevists dels Mitjans de comunicació públics finançats per tots".

Així mateix, ha condemnat la "tebiesa" del PSOE, que s’ha limitat a explicar que la Jornada Mundial de la Joventut té la consideració d’esdeveniment d’excepcional interés públic a l’efecte d’exempcions i incentius fiscals a les entitats sense fins lucratius i a les empreses de mecenatge que col·laboren en l’esdeveniment, segons Barceló, sense aportar xifres concretes. I hi ha acusat a la dreta "pura i dura del PP" d’ocultar el cost de més 50 milions d’euros, a més de l’esforç requerit dels treballadors públics.

També ha assenyalat que, al seu parer, el PSOE "atorga tot el seu suport institucional i econòmic a aquesta visita. Ho fa amb un perfil baix per a no molestar ni a l’electorat moderat que fuig de qualsevol signe antirrelgios, ni als votants d’esquerres que rebutgen aquesta visita, però dels quals busca el vot el 20-N".
Font: Público

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...