dimecres, 4 de gener del 2012

Estem en crisi o sobren diners?

Al últim ple de les Corts Valencianes, el 19 de desembre de 2011, el PP va votar la Llei d'Acompanyament als Pressuposts de la Generalitat per al 2012, que bonifica al cent per cent l'impost de Patrimoni i estalviarà 75 milions d'euros al més rics de la Comunitat, unes 18.500 persones aproximadament. Pareix que a la Generalitat li sobren els diners.

Ahir 3 de gener de 2012 coneguem la notícia de que l'Estat ha tingut que “rescatar” la Comunitat Valenciana, la més endeutada d'Espanya diuen, per poder fer front al deute de 123 milions d'euros que no havia pogut pagar, ja estaven vençuts des del passat 27 de desembre, al Deutsche Bank. Ara resulta que la Generalitat no té ni un euro.

Veient aquestes coses, i d'altres tant o més grosses, cal pensar i traure conclusions d'aquesta crisi que sembla que només afecta a les classes populars mentre als poderosos els va més bé que mai. Com pot el govern valencià regalar 75 milions als més rics de València si no té un duro per pagar el que deu? Amb quina cara demanarà nous sacrificis a les classes treballadores que no tenen per a pagar el lloguer ni quasi per a menjar? Com justificarà les retallades socials, en sanitat i educació? Ara pugen el IRPF i fa quinze dies que baixaren l'impost de Patrimoni?

Actuen sense vergonya i sense por contra la societat civil perquè poden fer-ho, perquè està desmobilitzada i amorfa, i continuarà mentre no fem res per a parar l'abús dels rics que mai no en tenen prou. Fins a quan anem a consentir-ho?
Al Azraq

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...