Dimecres 4 d’abril de 2012,Dimitris Christoulas de 77 anys, farmacèutic jubilat, casat i pare d’una filla, s’ha suïcidat apegant-se un tir enfront del Parlament grec en la mítica plaça Sintagma d’Atenes. Abans de fer-ho ha deixat una carta explicant els motius.
Aquest és un fragment de la carta, segons Athens News:
“El Govern d’ocupació de Tsolakoglou [govern col·laboracionista nazi durant la segona guerra mundial] ha reduït al no-res, literalment, la meua capacitat de supervivència que depenia d’una respectable pensió que, durant més de 35 anys, jo només (sense contribució de l’estat) he pagat. Atés que tinc una edat amb què ja no tinc el poder de resistir activament (encara que, per descomptat, no descarte que, si qualsevol grec haguera empunyat un kalashnikov, jo hauria sigut el segon a fer-ho) no trobada una altra solució per a un final digne abans de que estiga reduït a buscar en el fem per a alimentar-me. Crec que els jóvens sense futur prendran les armes algun dia i penjaran als traïdors nacionals en la Plaça de la Constitució [Plaça Syntagma], igual que els italians van penjar Mussolini (en la Piazza Poreto de Milà)”.
Diu Rosa Mª Artal en el seu blog El Periscopio que en Sintagma es comencen a registrar concentracions i a deixar flors on Dimitris s'ha llevat la vida. Encara que han sigut molts més els desesperats al punt d’arribar a aquesta terrible e irreversible decisió, la reacció a la mort de Dimitris guarda similituds amb la de Muhammad Bouzazi a Tunis, que desencadenaria tota la “primavera àrab” i les seues repercussions internacionals. No és impossible evitar-ho. Ni per part dels governs, ni tampoc de la societat.
Cuando la gente empieza a suicidarse en Sintagma, es el final, la cohesión social ha estallado.
ResponEliminahttp://internacional.elpais.com/internacional/2012/04/04/actualidad/1333558604_962099.html