L'evident falta de mitjans de comunicació que divulguen pensament lliure i alternatives al pensament únic neoliberal fa interessant l'aparició digital de l'Humanité en castellà. Aquest diari, que aplica una òptica europea d'esquerres, obri una finestra perquè l'aire fresc faça respirable l'aclaparador panorama informatiu espanyol.
L’Humanité és un diari francés fundat en 1904 pel dirigent socialista Jean Jaurès. En 1920, després de l’escissió entre la SFIO (Section Française de l’Internationale Ouvrière) i el Partit Comunista Francés, L’Humanité va passar a ser òrgan oficial del PCF. Durant l’ocupació de França en 1940, es va publicar clandestinament en forma d’octavilla i va exercir un paper capital en la resistència ; molts dels seus periodistes van morir en combat contra l’exèrcit nazi. Va començar a publicar-se lliurement després de l’alliberament de París a l’agost de 1944.
L’Humanité reivindica els valors del seu fundador, les prioritats dels quals eren la lluita per la pau, la « comunió amb el moviment obrer » i la independència enfront dels grups d’interés». Fins als anys 90, L’Humanité va recolzar totes les campanyes del PCF. La publicació ha sobreviscut gràcies a les aportacions dels lectors i simpatitzants i als beneficis que obté amb la Fête de l’Humanité, que se celebra anualment a París. Ha obert el seu capital a una associació, Els Amis de l’Huma i a diferents grups mediàtics per a pal·liar les dificultats econòmiques que aguaiten a aquest diari d’opinió.
Actualment se situa entre els portaveus dels moviments, associacions i partits de l’esquerra antiliberal. Va participar de forma activa en la campanya del « no de l’esquerra » en el referèndum sobre el projecte de Tractat constitucional europeu en 2005.
L’Humanité en espanyol publica traduccions del francés aparegudes en el diari i aportacions directes en la seua tribuna lliure. Els membres del col·lectiu seleccionen els articles que al seu parer poden resultar interessants i després de la seua traducció i revisió es publiquen. Qualsevol persona interessada a col·laborar amb les traduccions pot dirigir-se a info@humanite-en-espanol.com
Per anar a l'Humanité fes clic ACÍ
Moltes gràcies, junt amb Món Diplomàtic en català, ja no hi ha excusa per a no estar ben informat!
ResponElimina