dissabte, 11 de setembre del 2010

29 de setembre: Vaga General


La convocatòria de Vaga General per al 29 de setembre respon a la necessitat de donar resposta popular a les agressions i retalls de les polítiques antisocials del govern que sols defensen els interessos de la banca, l'especulació financera i immobiliària, el capital, el FMI i una Unió Europea en mans dels polítics neoliberals.

No serà fàcil. El model de desmobilització i de pacte a què ha sigut sotmés el moviment obrer en les últimes dècades, ha sigut un element negatiu per a poder iniciar una resposta contundent i ràpida de la classe treballadora contra la política antisocial del govern i les seues connivències amb la patronal i la banca. Però el fet de que la convocatòria de La Vaga General es vaja a produir per pràcticament la totalitat d’organitzacions socials i el suport de les organitzacions socials ja és un èxit i arreplega el tedi que la societat, en el seu conjunt, sent sobre aquesta crisi i les seues conseqüències.

La Vaga no és un fi en si mateixa. Un dia de Vaga no serà suficient per a aconseguir totes les reivindicacions, però sens dubte l’èxit de la Vaga sí que marcarà un punt de partida en la recuperació de la dignitat de la classe treballadora, que és un punt imprescindible per aconseguir frenar la reforma laboral, el pla d'ajust per a reduir el dèficit a costa de l'estat de benestar, la pròxima reforma de les pensions i per a fer que la crisi la paguen els rics i els banquers que l'han provocat.

Amb la Vaga General ens juguem molt perquè el seu fracàs sí es convertiria una arma poderosa en mans del govern i de la patronal en sentir que no hi ha oposició a les seues polítiques econòmiques nefastes i prepotents. Per això s’ha tardat tant en la seua convocatòria, fins que s'ha fet imprescindible, i per això hem de mantindre la pressió perquè aquesta Vaga és només el començament per a canviar les regles d’un joc que ens ha portat a la desocupació, la precarietat, l’exclusió i la submissió.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...