dimarts, 21 de setembre del 2010

No al MTC en Zarra

Zarra, amb la nuclear de Cofrens al fons a la dreta

Si no teníem prou amb la Central Nuclear de Cofrens al País Valencià, la feblesa dels nostres governants, que no trauen el cap de l’embolic de la Gurtel, farà possible que el Magatzem Temporal Centralitzat, el cementiri nuclear s’ubique al municipi de Zarra, al Vall d'Aiora.

L’alcalde del municipi, de menys de 500 habitants, va sol•licitar el magatzem per, segons ell, donar vida al poble. Si finalment es consuma l’atemptat es construirien 13 hectàrees d’edificis que acollirien unes 7000 tones de residus radioactius de tota Espanya.

Zarra té la màxima puntuació tècnica per ser el poble elegit, malgrat el risc sísmic del territori i el complicat camí que deurien recórrer els camions, per portar el fem nuclear, que eleva el risc d’accidents. L’ocurrència de l’alcalde de Zarra per donar vida al seu poble podria dur la destrucció a un àrea molt més gran. L’accident de Chernobyl va afectar, segons Nacions Unides, uns 160.000 km2, l’equivalent a un terç de l’extensió del territori espanyol.

No és, doncs, una qüestió entre el govern de la nació i l’Ajuntament de Zarra. Tots podem veure’ns afectats, per la qual cosa podem i deguem manifestar el nostre parer. Per a tal fi Greenpeace ha convocat una manifestació el dijous 23 de setembre a les 19,30 hores en la Delegació del Govern Central en València (Carrer Colom, 60).



Si vols saber més sobre l’assumpte clica ACÍ

1 comentari:

  1. La qüestió del fem nuclear es un tema que ve de lluny i que hipoteca el nostre futur com a espècie en la Terra. No obstant això, vista la tempesta que està caient damunt, està clar que estem en un punt d'inflexió, o superem aquest desori post modernista o ens anirem a la merda. La realitat és una i no depén de l'angle des d'on mirem. Explotar a l’home, destruir la terra son realitats que deuriem condemnar tots el humans, perquè amés som la consciència de la Terra

    Ahi va un sonet

    Mai més
    Tan sol heu socialitzat la pobresa
    i continueu acumulant la riquesa.
    També seguiu humiliant la Mare Terra
    i continueu explotant homes i dones.

    De vosaltres mai ha brollat cap penediment,
    ni tampoc, es clar, heu posat l'altra galta.
    Nosaltres sempre hem emparat els vostres cops
    i quasi sempre hem perdut en les refregues.

    Però ja hi ha prou, com a classe, com a poble,
    exigim el que es de nosaltres els humans
    i els drets de tots els vius en la Mare Terra.

    La lluita aquesta vegada no la perdrem,
    no podem perdre-la, perquè del resultat
    depén la vida en tot el planeta Terra.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...