dijous, 17 de juny del 2010

Els adinerats d’Europa posen de genolls als ciutadans


Daniel Cohn-Bendit (subtitulat en espanyol) sobre l'ajuda econòmica a Grècia.

Amb la passivitat del Parlament Europeu, de gran majoria conservadora i de dretes, els responsables de la crisi que ens enfonsa cada dia més, imposen el seu criteri de l’ortodòxia liberal.

El Banc Central Europeu presta diners als bancs a l’1 %, mentre als governs, com a Grècia, els presta al 5% o més. Serà el poble grec qui pague els plats trencats perquè Europa no posa una taxa als bancs que han provocat la crisi i han rebut milers de milions d’euros d’ajudes públiques (és a dir, diners de tots nosaltres).

Mentre exigeixen al govern grec que retalle pensions i sous dels funcionaris, com ací, altres governs europeus li venen armament per milers de milions d’euros, com ací. Es a dir, no hi ha diners per als ciutadans, però si hi ha diners per comprar armament als països que ens fan el prestec.

Serà possible una esquerra a Espanya i a Europa que siga capaç d’unir esforços i donar una resposta contundent? No sé que penseu vosaltres, però crec que ens juguem molt per a quedar-nos sense fer res.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...