“Escric perquè hi ha alguna mentida que vull deixar al descobert, algun fet sobre el qual desitge cridar l’atenció. I la meua preocupació inicial es aconseguir que m’escolten” G.Orwell
dilluns, 29 de març del 2010
Les grolleries dels poderosos
Les classes altes sempre han demostrat la seua educació d’escola de pagament. Bones maneres, bones paraules, encara que actuaren descaradament en defensa dels seus interessos sense tindre en compte el cost que això suposava en patiment per a les classes populars. Una cosa no exclou l’altra, i es podia enviar a la misèria a una família amb formes molt fines i educades.
La democràcia ha forçat els polítics a buscar complicitats amb tot tipus de ciutadans per a aconseguir els seus vots. Potser per això els polítics que defenen els interessos dels poderosos utilitzen, cada vegada més, les formes de les classes més baixes de la societat. Portar trages fets a mesura de les teles més exclusives o utilitzar bosses de mà caríssimes de Louis Viutton ha deixat de ser sinònim de bona educació.
A la pinta de l’expresident Aznar, al “hijoputa” d’Aguirre, als exabruptes d’alguns dirigents destacats del PP, s’ha sumat aquest cap de setmana la mostra de mala educació de l’alcaldessa de València Rita Barberá en l’obertura del “V Trobada España-África Dones per un món millor”, davant de 53 ministres, una cap d’Estat i una vicepresidenta de 49 països africans; diverses ministres, la vicepresidenta i la reina d’Espanya; i la cap d’Estat de Finlàndia i la vicesecretària general de les Nacions Unides; directores executives i d’organismes internacionals, una Premi Nobel i diverses Premis Príncep d’Astúries.
El mig miler de dones que assistien representen a milions de dones de tot el món que pateixen salaris baixos, més dificultat per a accedir a l’educació i per tant menor índex d’alfabetització, més dificultat d’accés a la sanitat, matrimonis forçosos de menors, xiquetes-dones que moren en el part, i un llarg etc. Les dones africanes conviuen diàriament amb la major desigualtat del planeta i no volen sostindre, a més, el pes de la crisi, l’eixida del qual “passa per resoldre, per frenar la falta d’accés de les dones a la terra, la tecnologia i el capital, trencar un entorn econòmic i amb unes polítiques insensibles al gènere i cegues a la desigualtat, als llocs de decisió tal com ens correspon”, com deia la vicepresidenta del Govern, María Teresa Fernández de la Vega.
En aquest entorn de reivindicació del paper de la dona al món l’alcaldessa de València va plantejar, el que pareix que era per a ella el problema fonamental: el menyspreu intolerable que suposava no haver invitat el president autonòmic Camps. L'esbronc, calmat per la vicepresidenta Mª Teresa Fernández de la Vega, va mostrar la indignació de les dones que coneixien “de que va Rita”. La resta no van entendre a que venia l’eixida de to de l’alcaldessa.
Potser per a mostrar les polítiques d'igualtat del seu partit i les importants aportacions que hauria fet Camps a la V Trobada España-África Dones per un món millor, el Vicesecretari de Comunicació del PP, González Pons, va dir, amb la seua desimboltura habitual, que espera que el president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, s’ocupe d’Africa "amb el temps que li quede després de resoldre els problemes dels espanyols". Nosaltres també esperem que el PP s’ocupe del cas Gürtel amb el temps que li quede després de governar la Comunitat Valenciana,que falta li fa.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada