dilluns, 23 de maig del 2011

Costarà però és imprescindible

El proceso de movilización from ATTAC.TV on Vimeo.

Carlos Molina, participante de la acampada en Valencia, explica el origen de las movilizaciones en las plazas de España, las motivaciones de los participantes y el futuro del proceso.

Costarà però és imprescindible que els partits escolten als indignats. El PSOE li tira la culpa de la desfeta a la crisi, com Mourinho culpava als àrbitres. El PP celebra la gran victòria i es frega les mans mirant la Moncloa com la pròxima residència de Rajoy. IU s’alegra d’haver augmentat el percentatge de vots sense preguntar-se críticament per què no han aconseguit, si més no, els vots que ha perdut el PSOE. Tots els partits han buscat la manera d’aprofitar el 15M en aquestes eleccions però cap d’ells els escoltat realment. 

Segueixen igual que abans del 15M, i la política en aquest país va canviar eixe diumenge. Els joves d’ara no entenen que es parle de dretes i esquerres. S’han criat amb democràcia i exigeixen que es complisca allò que els han contat que és la democràcia: el poder del poble. Exigeixen que els polítics siguen els dipositaris temporals d’eixe poder al servei dels ciutadans i no admeten que els poders financers, que només responen als seus interessos particulars, dicten les polítiques de l’Estat.

Guanye qui guanye tindrà davant un munt de ciutadans exigint serveis públics de qualitat, que la Constitució no siga paper mullat en tot allò referent a vivenda, treball, fiscalitat progressiva per mantindre l’estat de benestar, decència informativa i l’exigència als polítics de que siguen els primers en sacrificar privilegis si cal que els ciutadans es sacrifiquen i, especialment, que el poder siga un mitjà encaminat a aconseguir el benestar i la seguretat dels ciutadans i no per conservar i augmentar la riquesa i els privilegis de la minoria plutocràtica.
   
El 15M ha polititzat als joves que fugien de la política. Aquest moviment és l’esdeveniment polític més important, des de fa dècades, d’aquest país. Lluny de franquismes, socialismes, PPes i PSOEs, exigeixen neteja democràtica, justícia social, honestedat política i ètica ciutadana. Escolteu-los perquè senzillament volen  DEMOCRÀCIA REAL JA!!!

1 comentari:

  1. Imprescindible del tot. Així que els demòcrates faran -farem- bé en recolzar-ho.
    Ens va la supervivència.

    Marc

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...