divendres, 27 de maig del 2011

Brutalitat policial injustificada. Per què?


En una democràcia la violència és patrimoni de l’Estrat. Els ciutadans cedeixen la administració i el poder als polítics mitjançant les eleccions per a que apliquen les lleis, per a que donen seguretat i vetllen per la convivència ciutadana. Quan els instruments cedits als polítics per a governar-nos s’utilitzen en contra dels ciutadans, que no incompleixen cap llei i es mostren pacífics, el poder perd la confiança dels ciutadans i tota la legitimitat.

Les imatges dels indignats de la Plaça Catalunya colpejats per les suposades “forces de l’ordre” depenents de la Generalitat, sense que hi haja cap acció violenta per part dels desallotjats, entra dins de la qualificació de “brutalitat policial” innecessària i gratuïta que tantes vegades hem vist. És hora ja d’exigir que la força, en cas de que siga necessària, siga proporcionada i deixem d’assistir a l’espectacle d’apallissaments de ciutadans inofensius per agents policials que abusen de la impunitat que els dona l’uniforme. 

Si en aquesta societat estem en contra de la violència són els agents de l’ordre els primers que han de respectar-ho. Encén la sang de la impotència veure com un uniformat, pagat pels nostres impostos, colpeja repetidament a una persona inofensiva en terra. Per què? Per a què? És aquesta la democràcia que ens ofereix el sistema? La indefensió davant de la brutalitat injustificada de la policia?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...