dijous, 31 de maig del 2012

Un cos malalt


De forma natural, sense cap agent extern, el cos reacciona quan detecta que alguna cosa no funciona com cal. Però de vegades el que no funciona és el mecanisme per a detectar que alguna cosa no funciona. Açò sembla que és el que ens ha passat al cos social de l'Estat espanyol. 

No hem sigut capaços de reaccionar davant de les evidències de la corrupció que s'estenia pels òrgans polítics. Hem deixat sense càstig els arguments mentiders. Hem permés la impunitat. Hem actuat irresponsablement entrant, sense criteri, en l'espiral consumista endeutant-nos fins a nivells inassumibles, animats pels més irresponsables directius financers. Hem sigut incapaços de veure més enllà del nostre nas, doncs sols ens importava allò que directament ens afectava sense pensar que formem part d’un tot. 

Només quan la infecció corromp cada part del cos social comença la reacció en un cos que està tan debilitat que el rebuig resulta insuficient. Però no hi ha altra. Hem de reaccionar per eliminar les toxines que ens enverina la sang i per expulsar els elements dolents que impedeixen el normal i saludable funcionament de cada òrgan, si volem caminar sense ofegar-nos, sense que ens dolguen organismes imprescindibles per al cos social com l'educació, la sanitat, els serveis socials, l'ocupació, el sistema judicial i, fins i tot, les institucions polítiques.

Les medicines externes només soluciones problemes parcials de funcionament de determinats òrgans però danya greument la resta. La injecció de Brussel·les o de FMI salvaria la banca però faria caure en una profunda depressió a la societat en conjunt sense saber com ni quan s'acabaran els patiments. L'experiència grega, irlandesa o portuguesa no aconsellen la solució de la medicina externa.

Diuen que, quan un cos està físicament en les últimes, la voluntat és un element clau per remuntar la malaltia i sortir a la vida. Aquesta greu malaltia, que ens manté postrats, por ser una oportunitat per renàixer en un cos saludable amb les defenses atentes per impedir l'entrada de la impunitat, la fal·làcia i l'abús. Hem detectat i localitzat els elements dolents que cal eliminar. Hem començat a reaccionar. Només cal la ferma voluntat d'extirpar les parts danyades, la corrupció, la mentida, la injustícia, la desigualtat social i d'oportunitats. 

No cal tractament extern. Davant la incompetència manifesta del govern i la degradació econòmica, política i social, cal reaccionar demanant la dimissió de Rajoy i la convocatòria d'eleccions ja, i l’exigència de propostes regeneradores als partits polítics que no facen pagar als ciutadans la dolenta gestió i el balafiament d’uns quants privilegiats.

1 comentari:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...