dilluns, 7 de maig del 2012

Sense cap vergonya


Dues notícies aparegudes el mateix dia (7 de maig de 2012) poden resumir la línia directriu de la política del govern de majoria absoluta del PP.  Les retallades bestials als serveis bàsics de la societat s’argumenten amb la necessitat d’estalviar amb la despesa pública, doncs, segons ells, no hi ha diners. S’abandona així a la seua sort a milions de famílies, es precaritza el treball fins a convertir als treballadors en ferramentes, en coses sense drets, i s’acaba amb el model de societat del benestar que procurava la cohesió social. 

Per altra part sembla que sí hi ha diners, i molts milers de milions, per als bancs, que són els responsables de la crisi actual. La primera notícia a la que em referisc  és d’El País i diu “El Gobierno ultima la inyección de miles de millones en Bankia” i continua informant “La operación, amparada en el 'decreto Guindos', se hará mediante el préstamo de miles de millones del Estado”. Aquesta operació no és nova. Al començament de la crisi l’Estat tenia superàvit, el deute era privat. Eren els bancs, amb la cobdícia que els caracteritza, els que s’havien endeutat amb altres bancs per fer les hipoteques que han provocat la crisi. L’Estat, per evitar la fallida financera, va transferir milers de milions a la banca per sanejar-la, el que va provocar el deute públic que “justifica” les retallades i ara hem de pagar tots.

Be, tots no. tot i que no hi ha diners els beneficis del capital, els patrimonis i les grans fortunes cotitzen menys a hisenda, percentualment, que qualsevol treballador que tinga la sort de tindre treball.  Però, si açò no era suficientment insultant, la segona notícia a la que em referia, en el titular del Levante diu: “Bankia prevé repartir la mitad del beneficio en dividendos”, i aclareix “La entidad propondrá a la junta general la próxima semana el reparto de 152 millones entre sus accionistas”.

Sense cap vergonya. No hi ha diners per a l’escola, ni per a l’hospital, ni per a la dependència, però sí que hi ha diners públics per als bancs que reparteixen dividends entre els seus accionistes. Groller, ofensiu, humiliant...


Eleccions ja!!

1 comentari:

  1. El comentari d'avui d'Iganacio Escolar sobre Bankia no te desperdici
    http://www.escolar.net/MT/archives/2012/05/el-agujero-de-bankia-en-cinco-cifras-que-se-entienden.html

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...