dimarts, 29 de maig del 2012

El capitalisme devasta Europa: La sanitat pública grega a la vora del col·lapse


L’Organització Nacional per a la Prestació de Serveis de Salut (EOPPY, per les seues sigles en grec) es troba en greu risc degut als deutes acumulats amb els seus proveïdors, segons el que publica ahir pel periòdic Kathimerini.

L’EOPPY, que proporciona atenció mèdica primària i medicaments a prop de nou milions de persones a Grècia, acumula un deute de 1.700 milions d’euros amb proveïdors privats a què el govern havia d’haver pagat a finals de març i que a hores d’ara continuen pendents.

A més, els metges privats contractats per l’organisme estatal de salut van amenaçar de realitzar una insubordinació al·legant que els deuen 620 milions d’euros pels serveis prestats fins a finals del primer trimestre de l’any.

Nombrosos doctors només van cobrar les dues primeres nòmines de 2012 i "dels 4.500 contractats, 500 s’han retirat perquè no els paguen", va assegurar el president del col·lectiu de metges de l’EOPPY, Yorgos Eleftheriu.

La situació és dramàtica per als hospitals públics, privats de l’aportació de 1.800 milions d’euros que la institució havia d’haver abonat a finals de 2011, així com per als laboratoris, molts dels quals s’han vist obligats a tancar, i les clíniques privades a les què deuen 800 milions.

Per a completar el panorama els farmacèutics grecs van decidir la passada setmana suspendre indefinidament la venda de medicines a l’organisme estatal com a forma de pressió perquè els pague els 540 milions d’euros que els deu. 

Els farmacèutics de la província d’Atenes es reuniran dimecres que ve per a decidir les seues pròximes accions, atenent a les bestretes que el govern provisional es va comprometre a pagar fins a les eleccions de juny pels subministraments dispensats al març i abril. 

Font: Rebelión

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...