dimarts, 12 de juny del 2012

Les Meses Ciutadanes de Convergència i Acció davant del rescat de la Banca, alerten les ciutadanes i ciutadans sobre les seues previsibles conseqüències



COMUNICAT:
Les Meses Ciutadanes de Convergència i Acció declaren, que els anomenats rescats, és a dir injeccions de diners públics, procedent de la Unió Europea en aquest cas, a la banca, en quantitat de fins a 100.000 milions d’euros, tindran conseqüències polítiques i socials que sens dubte ens afectarà. Aquesta quantiosa quantitat, ha de ser garantida i per tant coberta amb mesures que tranquil·litzen als mercats, és a dir que es retallen encara més les prestacions públiques de l’estat i les comunitats autònomes. Sabem de sobra que els mercats són insaciables i la seua voracitat, els porta una vegada que han aconseguit una presa a masegar-la i traure el màxim benefici possible, i més si la veuen dèbil.

 No es diu, i s’oculta tot el possible, que aquesta situació en la banca és un producte directe de l’esclat de la bombolla immobiliària, que ha deixat a bancs i caixes en situació d’extrema debilitat, en fallar-los de colp el gran negoci que si bé ara ha fracassat, no obstant això, ells mateixos –els bancs- ho van potenciar i van obtindre grans beneficis seus. És a dir, aquest rescat no és per l’abundància del deute públic – públic de veritat – i perquè les prestacions, sous i serveis públics de l’Estat, siguen insostenibles, no. Aqueixa és la gran mentida que se’ns diu per a tapar tota aquesta estafa. Els bancs espanyols, necessiten ser rescatats perquè el seu negoci amb la rajola ha fracassat.

S’està a més fent una intolerable campanya contra totes les Caixes d’estalvis que és injusta. Per això caldria depurar responsabilitats. Les Caixes com a tals ja quasi no existeixen i les escasses que subsisteixen no són les més” tocades”. Les Caixes són ara bancs perquè en una desmanotada, danyosa i antisocial operació, van ser privatitzades, obligades a concentrar-se a la babalà o per interessos de les oligarquies territorials i polítiques, sent fusionades, de vegades inclús a la força i amb enganys. Per tant, ara els diners “ho necessiten” Bancs i només bancs.  Algun d’ells com és Bankia, estava molt clar el que ocorreria, però els interessos del PP, inclús  non sants, van propiciar aquesta suïcida acció especulativa. Si les Caixes d’Estalvis hagueren romàs i a més hagueren sigut nacionalitzades tal com fa temps ja es demanava, alguna haguera patit fruit de la seua mala gestió, però no hi hauria aquesta debacle general. El PSOE i el PP, van decidir junts la seua privatització i ara aquest és el seu fruit més directe.

Per a atacar a les caixes i el sistema de banca pública, es posen com a exemple a dos bancs, el Santander i el BBVA, com si aquests no s’hagueren ficat de ple en la bombolla immobiliària i l’hagueren fomentat, inclús molt més que les Caixes d’Estalvis. Aquesta fal·làcia cal desmuntar-la i cal fer-ho, perquè tant el Santander, com el BBVA, tenen molt més del 80% del seu negoci, fora de l’Estat Espanyol. Entre un 12 i un 16% dels seus interessos i negocis estan fora i els estan principalment a Amèrica Llatina. Per tant, que es deixe de mentir i enganyar ja. Tota la banca espanyola ha especulat i li ha eixit malament Perquè ara entre totes i tots els hem de garantir amb diners públics, és a dir el nostre, el seu negoci?

Les Meses Ciutadanes de Convergència i Acció, adverteixen que aquest estiu serà aprofitat pel govern, per a atacar les pensions i les prestacions de la desocupació. Per això les mobilitzacions no han de cessar amb l’estiu, al contrari, s’han de multiplicar. No estem davant d’un curs escolar, açò són els nostres drets i la nostra vida digna. És defendre la nostra seguretat personal en salut, educació, pensions, ocupació i desocupació.

Per tot açò fem una crida als Sindicats, les persones treballadores amb ocupació o no i als moviments socials i ciutadans a continuar mobilitzant-nos. A resistir amb força i valor, com ho estan fent els miners del carbó, amb els que ens solidaritzem profundament.

Cal reunir a les distintes plataformes i reaccionar. Establir un ampli i consensuat programa de resistència, si, però també d’ofensiva i per a passar a les propostes cal exigir:

-         La nacionalització de la banca rescatada. El control i fi de l’opacitat bancària i la depuració de responsabilitats dels i les culpables d’aquesta situació.
-         Prohibir a cap banc rescatat, l’executar embargaments i a buscar solucions, com xicotetes entregues a compte o lloguers socials de les vivendes embargades als seus usuaris amb problemes de desocupació i empobriment. Ni un desnonament més.
-         Derogació de les contrareformes i restitució dels drets socials i laborals.
-         Reforma fiscal justa i progressiva. Persecució de tot nacional o empresa que opera en paradisos fiscals, si fa negoci en el Regne d’Espanya. Persecució implacable del gran frau fiscal.
-         Dimissió del Govern Rajoy i noves eleccions, amb una llei electoral justa i democràtica.
-         Els partits sistèmics, no ens serveixen. Són presos dels seus compromisos i convencions.

Les centrals sindicals, tenen una gran responsabilitat en l’eixida a aquesta situació i no han de tractar d’aguantar a un sistema prohibit i que fa aigües. Perquè la crisi que patim, no és només econòmica, és política i moral, de carència de valors. A més el pacte social de la Transició, s’ha trencat per sempre i ho han vulnerant els governs i la CEOE.

 Les Meses vos demanen públicament que comencem a reaccionar i treballar ja. Però no podem acabar aquest manifest, sense dirigir-nos a les persones parades i cridar-les a l’acció i a la mobilització. Prop de sis milions de persones víctimes de la crisi que hem de començar a actuar ja, a reunir-nos en els nostres barris, tallar les carreteres i les avingudes, fer-nos visibles i deixar de ser invisibles.

Les i els invisibles tenim en les nostres mans fer canviar aquest Estat.

Promotora Estatal de les Meses de Convergència i Acció.
11 de Juny de 2012

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...