dilluns, 4 de juny del 2012

Manifest ciutadà davant de la crisi del sistema financer


La societat indignada exigeix judici als culpables
Perquè culpables són els que, des del poder polític i econòmic, ens han portat a la crítica situació actual de desocupació i devaluació democràtica i social, amb una degradació substancial de l’Estat de dret.

Perquè mentre una minoria ha anat acumulant riquesa de forma obscena, la majoria de ciutadans d’aquest país han vist empitjorar la seua situació, molts fins a l’extrema pobresa.

Perquè en aquest país els polítics, majoritàriament i excepte honroses excepcions, en compte de fer-se eco de la justa indignació ciutadana, com seria el seu deure davant d’un clamor general que exigeix responsabilitats en la generació de la crisi del deute, romanen passius mentre tornen a salvar a les entitats financeres responsables amb els diners de l’Estat, és a dir, de tota la ciutadania.

Perquè la ciutadania està farta de polítics corruptes o instal·lats en els seus escons, que defenen els interessos dels seus partits i de les grans empreses i grans bancs, furtant contínuament la democràcia en aquest país als seus ciutadans.

Perquè perseguir els culpables del delicte és propi d’un estat democràtic, que ha d’igualar a tots davant la llei. El que està succeint en els últims temps a Espanya, només té parangó en països d’escassa qualitat democràtica, que a poc a poc van lliscant-se cap a tiranies camuflades davall un formalisme democràtic però amb pilars en ruïnes.

Perquè la desafecció dels ciutadans davant dels assumptes comuns és cada vegada major, donat el pèrfid i nefast exemple que des de les institucions polítiques, econòmiques o de la judicatura donen els que, per ocupar llocs de responsabilitat, haurien de mantindre’s justs i incorruptibles.

Perquè mentre no es llave la brutícia que les elits d’aquest país han deixat adherida a la nostra història més recent, serà impossible tornar a despertar la motivació ciutadana que torne a regenerar la vida social.

Perquè els pobles tenen dret a exigir càstig als que deterioren la vida i la convivència i, si no es dóna, a rebel·lar-se contra els que exerceixen el mal govern.

Som molts els afectats, els indignats per la falta de resposta dels poders públics davant dels excessos comesos pels bancs, supervisors financers i polítics corruptes i irresponsables, això davant de la complicitat d’un sistema judicial arbitrari i entregat al poder polític i econòmic.

I som molts que davant de la falta de lleial representació, respecte, i justícia eixirem als carrers fins a aconseguir el que qualsevol democràcia ha d’assegurar al poble: justícia i dignitat!!

No, no ens representa un parlament irresponsable i d’esquena al poble, no ens desperten seguretat jutges arbitraris o injusts, quan no comprats. No ens representen perquè han entregat el país al poder tirànic i cobdiciós de les institucions financeres internacionals i nacionals, globalitzades contra la ciutadania mundial; institucions que no tenen regulació per obra i gràcia dels nostres governs, súbdits del poder financer.

Exigim càstig als culpables de la crisi del deute!! No pararem fins que no siguen jutjats i condemnats ¡¡ Justícia ja!!
Signen:
ATTAC Acordem
Assemblees ciutadanes constituents
Carta al banquer
Nova – Innovació Social
Plataforma no al tancament del Cap Ca Trias de Viladecavalls
Rosa Regàs

Les organitzacions/associacions que vulguen signar escriure un e-mail a
anfues@yahoo.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...