dimarts, 12 de març del 2013

Perillositat social





Els conceptes de perillositat social i d'escàndol públic haurien de canviar, per tot el que estem vivint, per adaptar-se a la realitat que ens envolta, doncs el perill per la societat no ve ara dels mateixos elements que abans. 

La llei sobre perillositat i rehabilitació social, que la democràcia no la va derogar fins a novembre de 1995, pretenia controlar els elements que consideraven antisocials i perillosos per a la convivència. Incloïa mendicants, homosexuals, traficants de droga, prostitutes i proxenetes i, fins i tot, el immigrants il·legals, elements, tots ells, que posaven en perill la moral i la societat establerta. 

La crisi que arrosseguem des de 2008 està deixant al descobert on rau el vertader perill moral i material per la societat: l'avarícia de les classes altes, la corrupció que promouen i la impunitat de la que gaudeixen.
Hauria de considerar-se perillositat social legislar per deixar als treballadors sense drets laborals, als malalts més necessitats sense medicines ni assistència adequada, als xiquets i als joves sense la possibilitat de formar-se en allò que desitgen, per deixar al carrer famílies senceres per beneficiar els bancs, per desmuntar una societat que tant d'esforç ens ha costat a tots construir, per trencar el consens que s'havia establert per una convivència en pau entre classes socials antagòniques. 

Hauria de considerar-se escàndol públic els nombrosos casos de corrupció, d'enriquiment il·lícit, d'impunitat dels lladres de diners públics, de la impunitat dels abusos dels policies sobre ciutadans indefensos. Hauria de considerar-se un gran escàndol públic la impunitat que permeten les lleis, elaborades per un Parlament democràtic, al servei dels poderosos i contra els ciutadans, amb el resultat més dolent que pot donar-se: una justícia que actua contra la raó i és socialment injusta. Aquesta és la vertadera perillositat social.

El perill per la societat no està al carrer. Els elements antisocials i perillosos per la moral i la convivència social, els que estan provocant l’escàndol social, estan al Parlament, estan a la Moncloa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...