dimarts, 22 de gener del 2013

Ciclogènesi explosiva en el PP



Bàsicament la ciclogènesi explosiva (gènesi ràpida d’un cicló) és una borrasca colossal, amb vents de més de 100 km i forts aiguats que provoquen riuades, despreniments de terra, caiguda d'arbres i altres calamitats. Es produeix quan, en una borrasca, hi ha una ràpida abaixada de la pressió atmosfèrica, de més de 20 mili-bars en menys de 24 hores. 

Casualment l'episodi de ciclogènesi explosiva que va sacsar la Península la setmana passada va tindre el seu equivalent a la política de l'Estat. Al si de la borrasca política provocada per les mesures del govern que retallen drets, salaris i dignitats, es va produir el fenomen Bárcenas: vint-i-tants milions en un compte a Suïssa; més de la meitat blanquejats aprofitant l'amnistia fiscal de Rajoy i sobres amb milers d'euros entregats a dirigents del PP al marge d’hisenda. La resposta dels responsables del partit i del govern va ser un cor de veus entonant el “no me consta”.

La ciclogènesi (eurogènesi en aquest cas, doncs l’euro és l’origen) ha sigut tan explosiva que s'ha demanat als mitjans de comunicació la depuració de responsabilitats, i al carrer la dimissió del govern. La corrupció política, amb la que els ciutadans tenen tanta responsabilitat per recolzar-la amb els seus vots, ha arribat a uns nivells insuportables. Quan ens diuen que no hi ha diners per a les escoles, per als hospitals i centres de salut, quan retallen les magres pensions i abaixen els salaris, quan el govern fa deixament de responsabilitats i deixa que les infraestructures i la mateixa societat es deteriore fins a punts de no retorn, la notícia dels milions evadits a hisenda pel tresorer del PP i dels sobres amb diners negres rebuts pels dirigents del partit del govern, ha caigut com una bomba que ha incrementat la indignació i la ràbia.

Democràcia i corrupció sistemàtica no són compatibles. Lleis que dificulten la persecució de la corrupció, el frau i el delicte com les que tinguem al nostre Estat, especialment les que fan prescriure aquests delictes als quatre o cinc anys, són incompatibles amb la democràcia. Una justícia sense mitjans que la facen àgil és una justícia injusta, incompatible amb la democràcia. I els partits que ho permeten també són incompatibles amb la democràcia, doncs la corrompen. 

Aquesta ciclogènesi explosiva política que sacseja al PP està alçant vents i aiguats que, com mai abans, està posant en perill el nostre sistema de convivència. És urgent prendre les mesures per impedir que torne a passar el que tantes vegades ha passat en la nostra jove democràcia, començant per aclarir tot l'entramat de la Gürtel. 

Com diu Ignacio EscolarSi de verdad el PP no tiene nada que ocultar, la forma de demostrarlo no es “ una investigación interna” a la que después una consultora privada le ponga un sellito –como hacía Deloitte con las cuentas de Bankia–. Hay una manera mejor. Que el PP nombre una comisión independiente formada por inspectores fiscales y técnicos del Tribunal de Cuentas y del Banco de España. Y que no solo investiguen los libros de cuentas, sino también el patrimonio, ingresos y ritmo de vida de los dirigentes ensombrecidos por estas graves acusaciones, unos políticos cuyos nombres y apellidos es probable que pronto estén en las portadas de los diarios.

2 comentaris:

  1. Molt oportuna i valenta la reflexió. Llàstima que la meteorologia siga més predecible i fins i tot controlable que les tempestes corruptes i demolidores de la democràcia d'alguns polítics i d'alguns partits.
    Els "populars" s'estan cobrint de "glòria" i pot ser el què no fa la ciutadania en seguir votant-los, ho faran els fiscals.
    Tant de bo.
    Marc

    ResponElimina
  2. El problema és, com deia Gabilondo, que no passe res. Sembla ser que Bàrcenas ja tira enrere (deu haver aconseguit el que volia), El mundo es desmarca (necessita ajuda financera del govern) i tot pot quedar en un marejol en compte d'una ciclogènesi. Però la democràcia no es recupera tan ràpidament com la moral Pepera, i aquest és el problema!

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...