dimecres, 29 d’octubre de 2014

Estratègies, corrupcions i alternativesEn el mes d’octubre no sols estan boges les temperatures tots patim en major o menor grau una poca de bogeria. El règim del 78 comença a fer aigua per totes les bandes. Els corruptes omplin pàgines i pàgines als periòdics i són notícia a tota la resta de mitjans de comunicació. El poder econòmic, el que fa i desfà en tot l’estat espanyol, ha permés que els seus representants en els parlaments, ajuntaments, parlaments regionals y nacionals, tinguen les butxaques farcides de diners.  A canvi tan sols havien de  destrossar l’anomenat estat del benestar. Mentre s’omplien les butxaques han anat aprovant lleis que ens empobrien cada vegada més i ens furtaven allò que era nostre: una educació de qualitat, una sanitat digna, unes pensions justes, drets laborals... i així tot un llarg etc. 

Aquesta maquinaria infernal no ha acabat ací, l’objectiu del poder econòmic és que vivim per a treballar a canvi d’un sou de merda; ens volen com a esclaus.

La situació a la qual ens enfrontem la classe treballadora és devastadora, d’emergència. Les xifres d’aturats, desnonats, de gent que no té res són la prova palpable d’allò que ací afirmem. Mentrestant els lladres naixen com els bolets a la tardor després de les pluges d’estiu.

Què fer?
Davant d’una hipotètica resignació de la societat a tot arreu de l’ estat espanyol i per extensió també al nostre país, la cita on podrem començar a canviar les coses serà a partir de les eleccions de maig de 2015. Crec personalment que això no és així. El canvi en aquesta societat va començar abans en les mobilitzacions ciutadanes que en major o menor intensitat han anat desenvolupant-se al llarg dels distints pobles de l’estat multicultural en el que avui vivim. Seran moltes les alternatives en les quals podrem dipositar el vot. Si els tirem fora del poder, hem de ser conscients que tan sols haurem apartat del poder als “palmeros”. Però, els intel·lectuals de tota aquesta repressió estaran esperant que gaudim de la nostra victòria fins que mostren les seus urpes. 

Què vull dir amb tot açò? que fins que no derrotem el poder econòmic no serem amos del nostre destí ni com a poble ni com a classe. Per tant em pareixen bones totes les estratègies que estan fent-se a l’estat espanyol  i al nostre país, sempre  i quan la meta siga la mateixa, és a dir que el poder polític estiga per damunt del poder econòmic com déu ser en qualsevol democràcia.

A més a més crec que hem de superar el sistema capitalista que s’ha convertit en allò que avui estem patint tots: increment de la pobresa, destrucció de l’educació, de la sanitat, de la cultura, de la natura, destrucció dels pobles i les seues cultures... 

Una altra cosa, si per una d’eixes els partits del règim del 78 continuen al poder, l’esquerra en aquest país tardarà anys en tornar a alçar el cap. 

Els següents versos estan dedicats a la joventut i als enamorats que porten al seu ADN l’empenta de la revolució. Salut companys i companyes.
El Poeta Dissident

El cel, la terra i la pluja
A la joventut no li furtaran mai el somriure,
ni les ganes de viure, ni la bellesa.
A la joventut li falta l’espai i la covardia
i està rodejada d’ alegria.
 La joventut sempre es riu i també plora
i sap mirar el cel, la terra i la pluja.
A la joventut li furten el futur
els mateixos que m’ humilien
i assassinen les esperances.
A la joventut la xafen
els mateixos que m’oprimeixen
i em desperten les ràbies.

Cóm no vaig a voler-te si ets la meua vida
rodejada de cel, terra i pluja?
Cóm no vaig a odiar-los si estan destrossant
tot allò que jo estime i necessite.
La vida és un riu de paraules, frases, discursos, missatges...
Un riu que es desborda i arrasa. Un riu que et crida.
Un riu que em porta a la infantesa
rodejada de canyes,  baladres i granotes. 
La vida és pluja, cel i terra, amistat i esperança. 
La vida ens supera i ens deixa, perquè mai s’acaba.
La vida sou vosaltres sense distinció de classes
encara que uns volen i altres s’arrosseguen.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...