diumenge, 12 d’agost del 2012

I tu ja no estàs ací


L’asfixia del moment actual em porta a una gran pregunta: Què és la Vida?, qüestió que em du a una altra: Què és la mort? 

La resposta o respostes poden ser molt nombroses i l’actitud que podem prendre davant de la vida o la mort també poden ser molt diverses. Independentment de totes aquestes cabòries sé una cosa certa, he de viure amb intensitat una vida que a més és finita, molt curta i que se’ns escapa de les mans. També conte en què em vindran un muntó  d’alegries i llàgrimes, perquè així és la vida, bipolar. Respecte a la mort, ràbia, molta ràbia i impotència.

Totes aquestes preguntes, temors... en vénen en un moment d’allò més dolent. Una companya de treball ha vist com la vida se li escapava després d’haver lluitat cinc anys contra un càncer de colon. He tingut la sort de no veure el procés, la distància ha permés que la recorde amb l’alegria d’una mare que estima la filla, un regal de la vida que ella desitjava molt i pel qual va lluitar amb molta valentia. 

La dissort m’ha partit el cor i les llàgrimes llisquen per la cara, com no podria ser d’una altra manera. La nostra companya Eva ja no hi és amb nosaltres, ha marxat a un lloc del qual mai tornarà, quina putada més gran.

Si sabem el nostre destí, que no és un altre que la mort, com pot haver-hi gent que es dedica a fotre la vida dels altres. Si són feliços recreant-se davant de la maldat, quina vida més mal aprofitada.

Des del dolor, quan perds a una persona estimada, escric aquestes reflexions en un moment on els pocavergonya sembren el sofriment com si foren genets de la mort. Espere que algun dia se n’adonen del bèsties que són i recuperen la part humana que han perdut. No és tan difícil, tant de bo així siga. I recordeu que estem en un univers immens, infinit, i hem tingut la sort atzarosa d’estar vius, nosaltres els humans, en un planeta ple de vida, la Terra. Per tant, tant sols puc maleir les injustícies, les guerres, la fam, la conducta dels pocavergonya... i tot allò que no ens permet viure amb alegria la vida, que a més a més no tenim altra. 
 
Aprofiteu les vacances per fer allò que vos done la gana, recupereu la llibertat que se vos nega al llarg de la resta de l’any, respireu, balleu, viviu mentre pugueu. Carregueu les piles que ve una tardor amb horitzons rojos que haurem de disfrutar. 

Els Jocs Olímpics de Londres s’acaben, alguns dels atletes que han representat l’Estat Espanyol tenen les seves fortunes en paradisos fiscals. Gràcies a la seva col·laboració i la d’altres milionaris que no declaren a hisenda, el govern diu que no hi ha diners, quina poca vergonya.   

Aquest poema va dedicat a Eva, una dona treballadora i lluitadora , que ha deixat orfes a molta gent que l’estimava i a eixe tresor immesurable que és la vida. Salut, molta salut companyes i companys. 
      
¿Y si la vida fuera vida en negativo?
María Montes

Eva
Una companya s’ha mort.
El meu cor cau desplomat,
perseguit per un intens
dolor que el colpeja amb força.
Ja no hi és entre tots nosaltres
la nostra estimada Eva,
 el seu cos ens ha deixat.
Jo estic destrossat totalment,
entristit, afligit, buit,
fotut, sense cap llum nova.

La filla de les entranyes
plora el gran buit de la mare.
El dolor cau a la Valltorta
   on tu estaràs allí sempre,
entre pedres i carrasques,
giragonses d’oronetes,
i el vent salvatge d’hivern
que crida i talla les herbes
on pasturen les ovelles
entre les cabres feréstecs.

Anem i tornem, morim
i desapareguem entre
llums i foscors, alegries
i desgràcies, però
vivim. Sí, vivim un temps
i un espai que és de nosaltres,
rodejats de fades bones,
dimonis molt orgullosos,
pors i moltes esperances
i vivim amb moltes ganes.

Després de la vida queden
sols descendents i memòria,
també tot allò que hem fet
i no hem fet. Desapareixen
els sentits, l’odi, l’enveja  
en un llarg somni profund  
del que mai despertarem.
Adéu postes de sol, sexe,
amor, diners, dignitat,
pensaments, tot, tot, no-res.

Allò que és ja no serà
 i se n’anirà la vida.      

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...