dimarts, 25 de gener del 2011

Per què els minoritaris decidim anar a la vaga?



27 G VAGA |   Comptem amb tu per aturar Barcelona

Vivim un procés de retallades socials impulsat des d'uns organismes internacionals en mans de les grans corporacions i les elits neoliberals. Al juny van aplicar la retallada al sector públic i la congelació de les pensions, i sabíem que anirien a per més. Llavors vam protestar però no prou. Aquell dia vam sortir tots els sindicats sota la consigna de la unitat de classe, sabent que aquesta ja no és possible amb els sindicats institucionals que a hores d'ara són un engranatge més del sistema.

Al poc temps van aprovar la reforma laboral, i un cop més les cúpules del sindicalisme groc i pactista, van mirar cap a una altra banda. Van esperar uns mesos a fer una vaga contra una mesura que ja havia estat aprovada. Simultaneament, a l'Estat Francès van iniciar un procés de protesta contra la reforma de les pensions, mostrant amb fets com es combaten les retallades: un es mobilitza per acumular forces i no com si fos una rebequeria. Allà els sindicats van tenir clar des del primer dia que el que calia era aturar l'economia per forçar el govern a retirar la proposta, i tot i que la reforma es va fer és molt probable que el govern d'allà s'ho pensi molt abans d'encarar noves retallades.

En canvi aquí la patronal i el govern es senten valents com mai! Veient la escassa resposta a les seves demandes creixents s'han fixat nous objectius, més ambiciosos cada volta: acabar amb la negociació col·lectiva, retallar i privatitzar les pensions, avançar cap a l'acomiadament lliure i gratuït... Ells demanen carta blanca. I mentre el sindicalisme institucional va renunciant en nom nostre a més i més drets a canvi de subvencions i quotes de poder. 

Per què hi hem de donar suport?
1. És un dret... aquesta vaga ha estat convocada legalment, de manera que disposes de la mateixa cobertura legal que en qualsevol de les vagues convocades per CC.OO. i UGT.
2. És un deure... com a treballadors i treballadores estem obligats a defensar tots aquelles drets que van conquerir mitjançant les lluita els nostres avantpassats.
3. Sinó vindran més retallades... sinó lluitem no s'aturaran mai, i algú ha de donar el primer pas.

El divendres 28 de gener comença la tramitació de la retallada de les pensions.
La vaga del 27 sols és un pas més en el camí empres per aturar la retallada de les pensions, abans s'han realitzat centenars d'actes i xerrades arreu dels Països Catalans i després vindran més vagues i mobilitzacions... Però perquè el procés pugui continuar, per poder seguir acumulant forces, per tal d'invertir l'actual tendència... necessitem que tots i totes sortim al carrer, que tots i totes fem un sacrifici i donem suport a tots aquells companys i companyes de classe que estan lluitant de forma coherent i desinteressada. Perquè aquesta també és la vaga dels i les precàries, dels i les aturades, dels i les estudiants, dels i les jubilades...

Donem tots un poc perquè uns pocs no ho donin tot.
27 de gener tots al carrer per aturar Barcelona...

CONVOCATÒRIES
12.30H  Plaça Sant Jaume Piquet central
13.15H  Plaça Urquinaona Piquet central
17.30H Jardinets de Gràcia Manifestació Unitària

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...