dimarts, 10 d’agost de 2010

Problemes en els majors mitjans d’informació i persuasió del paísArticle de Vicenç Navarro publicat a El Plural 9-08-2010

Hi ha una situació preocupant en la democràcia espanyola de la qual a penes es parla, o s’escriu, al nostre país. M’estic referint a alguns problemes encara pendents en els mitjans escrits de major difusió d’Espanya, problemes que disminueixen la qualitat de la nostra democràcia. Segur que la gran majoria d’espanyols estarien d’acord en què una democràcia viva, intensa i dinàmica requereix una ampla oferta de rotatius pertanyents a distintes sensibilitats que garantisquen una pluralitat de punts de vista, presentats aquests d’una manera professional i competent i amb un estil i to que facilite el debat, en compte d’inhibir-lo. Doncs bé, això no sempre ocorre al nostre país. És fàcil de demostrar, per exemple, que el ventall de sensibilitats mediàtiques és prou reduït a Espanya.

Si mirem els cinc rotatius de major difusió podem veure que cap d’ells ha escrit editorials afavorint unes polítiques expansives de despesa i ocupació pública, com a manera d’estimular l’economia i eixir de la crisi. Tot al contrari, tots ells han escrit editorials recolzant les polítiques d’austeritat de la despesa pública i reducció d’ocupació pública, promogudes pel lideratge de la Unió Europea, el Fons Monetari Internacional i el Banc Central Europeu. Veus crítiques a aquestes polítiques són també molt escasses en les seues pàgines d’opinió.

Continuar llegint...

2 comentaris:

  1. Ai! M'encanta eixe home! (suspir...)

    ResponElimina
  2. La veritat es que és una de les ments mes clares de l'Estat espanyol. Lamentablement els pensadors neoliberals tenen més difusió, ta sols cal veure la TV, o qualsevol periòdic: Mundo, El País, etc. per poder escoltar les seves teories.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...