dimecres, 26 de gener del 2011

La píndola d’avui: Per fi la justícia, però...

Per fi un jutge ha actuat de manera lògica i amb justícia en sentenciar que entregar el pis al banc liquida la hipoteca i salda la totalitat del deute. El problema, però, és que la sentència no genera jurisprudència.

L’abús dels bancs, repetidament denunciada per injusta, que subhastaven l’immoble i continuaven cobrant la resta del crèdit hipotecari, amb interessos clar, a les víctimes del desnonament que restaven al carrer, ha entropessat amb l’Audiència Provincial de Navarra que diu que "Lo cierto es que el banco se adjudica una finca que él mismo valoraba en una cantidad superior". Considera l’auto que el banc "no habría concedido el préstamo si la finca no hubiera tenido un valor suficiente para garantizarlo, que fue fijado por la entidad ahora ejecutante".

Afegeix el tribunal que la crisi ha sigut provocada per la gestió dolenta del sistema financer amb els bancs al cap. Qualifica de "moralmente intranquilizante" valorar avui l’immoble per baix del valor que en el seu dia va taxar el mateix banc.

Són arguments que poden aplicar-se a quasi tots els casos d'execució d'hipoteques. Veurem si els jutges s’animen a fer justícia i els 118.000 desnonaments prevists per enguany tenen efectes menys devastadors per la vida de les víctimes de la crisi que paguen, quedant-se al carrer, l’avarícia depredadora del capital.

Al Azraq

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...