dimecres, 26 d’octubre del 2011

Delinquir sense voler


Barberà i Bellver camí del jutjat
Diu el Molt Honorable President de la Comunitat Valenciana, Alberto Fabra, que “la justicia ha de mantener un equilibrio en todas las situaciones”, queixant-se de que “he echado en falta en la Comunidad Valenciana el equilibrio y la independencia a la hora de aplicar la justicia en un lado u otro de la política”, perquè diu que quasi totes les actuacions han sigut contra el PP. Per què? Ell pot saber-ho de primera mà, doncs el seu mentor, Carlos Fabra, ha de tindre sobrat coneixement de l’assumpte.

Té raó el president quan afirma que han sigut els càrrecs del PP els que han tingut la pràctica totalitat d’imputacions per corrupció, malversació, prevaricació i altres delictes associats al poder. Han sigut imputacions inevitables amb les proves que aportava la fiscalia. El que no diu el president és que la justícia valenciana ha deixat que molts d’aquests casos prescriguen, deixant passar el temps, canviant jutges, anant de jutjat en jutjat o absolent en base a sentències retorçudes. 

El cas Carlos Fabra de Castelló és una mostra insultant de la ineficàcia de la justícia valenciana. L’assumpte de Zaplana i Terra Mítica va prescriure. La rama valenciana del cas Gürtel veurem com es dissol com el sucre en l’aigua, i no perquè no hi haja proves. I la sentència absolutòria per a Bellver en el cas Monforte és l’últim exemple, de moment, de jutjar intencions obviant les proves presentades pel ministeri públic, doncs el jutge considera no provat que l’acusat violara la llei “a propòsit”.  

A pesar que en tots els casos mencionats d’absolucions, i altres que no nomenem per no cansar, es reconeix que el delicte s’ha comés, els dirigents del PP aprofiten per a proclamar la persecució que sofreix per part de la justícia. "Ha habido un abuso de la fiscalía en el ejercicio de la acusación pública", manifestava l’alcaldessa de València, sempre tan ben vestida i lluint una bossa de mà possiblement de Louis Vuitton de 4.000 euros, com les que li regalava el cap de la trama Gürtel a València, “el bigotes”.

La política del PP valencià de posar en les llistes electorals als imputats està fent que aquesta de Bellver siga la primera d’una llarga sèrie de compareixences de càrrecs del PP davant la justícia. Camps i Ricardo Costa, com ja sabem compareixeran després de les eleccions del 20N; Pedro Ángel Hernández Mateo l’exalcalde de Torrevieja imputat en tres causes; la cúpula del PP imputada en el cas Gürtel que implica a Ricardo Costa, Yolanda García, David Serra i Vicente Rambla; Milagrosa Martínez per suborn i prevaricació; Sonia Castedo i Diáz Alperi implicats en el cas Brugal. Açò només en la Comunitat Valenciana.  

L’allau de vots que reben els populars unes eleccions rere altres els ha fet immunes, doncs veuen que els electors, lluny de castigar la corrupció generalitzada del PP valencià, els premia tornant a elegir-los. I la immunitat dels vots porta a la impunitat davant la justícia. Són moltes les imputacions i per delictes importants associats al càrrec que el PP els ha proporcionat però segurament la justícia pensarà que ho han fet sense voler.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...