dimecres, 7 de setembre del 2011

La propaganda


Article de d'Ignácio Escolar en Escolar.net
Que Esperanza Aguirre envie als professors una carta infestada d’errors gramaticals per a justificar els retalls en l’escola pública és irònic, però anecdòtic. Les errates són les últimes que abandonen el barco i fins una exministra d’Educació i Cultura, com ella, pot equivocar-se. El pitjor arriba després, quan el PP mentix en acusar els professors i als sindicats de manipular aqueixa carta per a deixar malament a la seua infal·lible lideresa. Aguirre ha enviat 21.000 missives i cada un dels docents madrilenys ha rebut en la seua bústia la carta en qüestió amb les errates: la prova que demostra que és el PP qui mentix. Ni tan sols açò deté a una maquinària propagandística que qualsevol nit ens comptarà que és de dia.

Almenys aquesta classe de propaganda ix gratis. Madrid és l’autonomia que més gasta en publicitat institucional. Des que va començar la crisi, des de 2008, ja ha dilapidat 620 milions d’euros, una xifra que es gestiona de forma arbitrària i que explica per què la lideresa ix tan guapa en la premsa de dretes. L’autobombo d’Aguirre costarà enguany 111 milions, cinc vegades més del que gastarà Catalunya (21,1 milions), o un 40% més del que estalviarà acomiadant professors de l’escola pública (80 milions). 

No hi ha diners, diu Aguirre, i per això ha apujat el bitllet senzill de Metro un 50% (ho va anunciar l’últim divendres de juliol a la nit), o cal privatitzar el Canal d’Isabel II, l’empresa pública de l’aigua. Però sí que hi ha diners per a gastar 51 milions en quatre anys de campanyes del Metro de Madrid, o 15 milions anuals en publicitat del Canal. Hi ha molt despistat en aquesta ciutat, d’ací aquestes imprescindibles campanyes publicitàries. Potser algú no sap que Madrid té metro, o que si obris l’aixeta ix aigua.
——-
Actualització 8:09. Després del tancament d’aquest article, el PP de Madrid va avançar encara més en les seues mentides i va insinuar, a través del seu compte de Twitter, que he sigut jo el responsable de “corregir” la carta per a afegir les errates. El PP de Madrid no aporta cap prova per a tan gravíssima acusació i tampoc explica com me les vaig apanyar per a enviar la carta suposadament manipulada a 21.000 professors junt amb la seua nòmina. Espere una rectificació. Espere assegut.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...