divendres, 2 de març del 2012

Veneçuela té major pluralitat ideològica en els mitjans de comunicació que Espanya


El nou paquet de documents que ha posat en circulació Wikileaks descobreix algunes coses que poden estranyar als ciutadans espanyols, acostumats a consumir la informació subministrada per multinacionals conservadores, que tenen al president Chávez com a dictador.

Els documents de Wikileaks ens mostren l'activitat desestabilitzadora d'EE.UU, que veuen en Chávez una amenaça per als seus interessos, i el paper actiu que juguen els mitjans conservadors tant en Veneçuela con en la resta del món. La demonització del “dictador” Chávez i la relació amb Cuba contrasta amb el silenci sobre la participació de l'exèrcit colombià en la desaparició i matances de persones durant la presidència d'Uribe, amb molt bona relació amb el “boss” EE.UU. A Colòmbia han “desaparegut” un nombre de ciutadans major que en Argentina en els anys 70 i 80 i, aquest fet, ha sigut silenciat pels mitjans presumptament imparcials i democràtics del nostre país. 

Crida l'atenció el missatge recurrent de violacions de la llibertat de premsa en Veneçuela quan el 95% de la audiència veu els canals privats, que són majoria, i només el 5% veu canals públics, que són la minoria. No pot parlar-se, doncs, de falta de llibertat d'expressió quan, a més a més, els canals de l'oposició manquen de rigor i objectivitat i són canals partidistes, propagandistes i hostils.

A França i Regne Unit, per exemple, l'audiència de canals públics és del 37%, i a Espanya la pràctica totalitat dels mitjans està en mans de multinacionals conservadores, amb la qual cosa no hi ha cap mitjà que presente a l'opinió pública alternatives a la línia oficial, conservadora per descomptat. 

De Veneçuela diem que no hi ha llibertat d'expressió quan la majoria dels mitjans els controla l'oposició. En Espanya creguem que gaudim de premsa lliure i democràtica quan no hi ha, a penes, diaris d'esquerra... i cap televisió. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...