divendres, 28 de maig del 2010

El President Feliç


Oscar Wilde va escriure un conte titulat “El Príncep feliç” on el protagonista vivia al palau on jugava amb els amics i ballaven als salons. Al voltant del palau hi havia una tàpia molt alta que no deixava veure l'exterior. El príncep no coneixia la tristor, tot era bonic i l'envaïa la felicitat, per la qual cosa li deien el príncep feliç.

El nostre president autonòmic, Francisco Camps, viu al Palau de la Generalitat on tot es bonic, motiu per el qual els discursos i les declaracions del president mostren sempre la felicitat utilitzant paraules triomfalistes. Si alguna cosa no va be es culpa del govern de Madrid però ací es fa tot be i això fa que estiguem tan be. Sempre que apareix en públic l'acompanya un ample somriure. Per això li diuen “El President Feliç”

La tàpia del Palau de la Generalitat deu ser molt alta per a que, en març de 2010, en plena crisi econòmica, el president Camps declare inaugurada una nova època d'abundància a la Comunitat. Deu ser altíssima per a que no veja que la Comunitat Valenciana encapçala l'index d'atur, de fracàs escolar, de deute públic, de despesa sanitària i dels pitjors serveis mèdics.

El quan va morir, el príncep feliç d'Oscar Wilde, van posar una estàtua seua en la plaça, fora de la tàpia que l'impedia veure en vida. Des d'aquella altura se'n adonà de la lletjor i la misèria que l'envoltava i va plorar. També el nostre president feliç, que ja és un cadàver polític, podria admetre la realitat, que és per a plorar, però no ho fa. Camps prefereix canviar de conte i ser “Juan sin miedo”disposat a enfrontar-se a tots.

Caldria dir-li al molt honorable president que despertara. Que ni era el Príncep feliç ni és Joan sense por. Que la realitat és que la Comunitat està molt pitjor que la mitjana de l'Estat tant en el camp econòmic com en el social, que ja estar malament, i que ell està immers en la immundícia de la corrupció fins a les celles. Caldria dir-li que ningú creu en la seua innocència ni en la del seu govern. I, sobre tot, caldria dir-li que la senyera està per a representar la Comunitat, no per a torcar-se el fang de la Gürtel.

1 comentari:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...