dilluns, 26 de març del 2012

Gràcies Andalusia, per tornar-nos l'esperança


Andalusia s'ha convertit en el poblat d'Astèrix el gal, resistint les agressions dels romans del PP, i ha fet bons els silencis de Rajoy doncs, veient només una petita part del que callava, ha hagut suficient per veure la necessitat d'un gir a l'esquerra. Del que podem deduir que d’haver parlat abans no haguera guanyat les eleccions del 20N.

Rajoy haurà de buscar un altre argument perquè allò de que la majoria dels vots li demanava els canvis que està mamprenent s'ha demostrat fals. La gent demanava canvis, és cert, però en el sentit oposat als que està fent el govern. Presentar les mesures neoliberals com les úniques possibles no ha calat en un electorat que està veient com s'estalvia sense desmuntar la sanitat i l'educació i on la corrupció, que la hi ha, és denunciada i perseguida pel govern autonòmic i no escamotejada o premiada, com passa al País Valencià, a Balears o a Madrid.

Ha sigut suficient que Rajoy mostrara la poteta de les retallades per a decebre als ciutadans que havien cregut en les solucions que insinuava (doncs mai les deia obertament). La mentida del PP ha sigut descoberta i posada en evidència en aquestes eleccions andaluses i asturianes. El 25 de març de 2012 ha sigut el dia del canvi d'hora i el dia del canvi de tendència política i, a més, el dia que assenyala l'inici del final de la majoria absoluta del 20N. 

Els Pressuposts Generals de l'Estat, que Rajoy ha escamotejat per assegurar-se les eleccions andaluses, mostrarà el gros de les retallades als drets i als serveis públics, bàsics per mantindre la cohesió social. El resultat electoral d'ahir hauria de fer-lo reflexionar però tenim altra oportunitat per mostrar el nostre desacord amb les mesures que castiguen a les classes populars i privilegien a les classes adinerades. La Vaga General del dia 29 de març ha de ser el toc definitiu per a que el govern deixe de volar sobre la majoria absoluta del 20N i xafe terra adonant-se'n de que la ciutadania no accepta els atacs contra les relacions laborals i l'estat de benestar. 

El resultat electoral en Andalusia i Astúries ha de ser com la poció màgica d'Astèrix el gal, la poció que ens done força en el convenciment de que és necessari un gir cap a les polítiques d'esquerres que facen complir l'article 31 de la Constitució que diu “Tothom contribuirà al sosteniment de les despeses públiques d’acord amb la seva capacitat econòmica mitjançant un sistema tributari just inspirat en els principis d’igualtat i progressivitat que, en cap cas, tindrà abast confiscatori.”, i l'article 35, “Tots els espanyols tenen el deure de treballar i el dret al treball, a la lliure elecció de professió o ofici, a la promoció a través del treball i a una remuneració suficient per tal de satisfer les seves necessitats i les de la seva família sense que en cap cas es pugui fer discriminació per raó de sexe.” 

La del dia 29 no ha de ser “una” vaga general, ha de ser “LA VAGA GENERAL”

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...