divendres, 14 d’octubre del 2011

Comunicat de premsa de DRY València sobre la convocatòria del 15 d'octubre


Des DRY València volem deixar clara la nostra postura contra la precarització de l'educació pública, la privatització de la sanitat i les retallades en serveis socials que tenen lloc des de fa temps en el nostre territori.
Hem estat testimonis d'una pèssima gestió dels fons públics, una despesa atroç en infraestructures impossibles de mantenir, macroesdeveniments poc rendibles i ornaments arquitectònics sense sostre de despesa, tot això emmarcat en una visió política orientada exclusivament a l'aparença i sense previsió de futur que ens han convertit en un poble totalment endeutat, amb uns serveis públics deficients i que ha enfonsat la seva cultura, l'educació de les futures generacions i la qualitat de vida dels seus habitants en pro de l'aliè, política que en el seu conjunt ha demostrat no ser sostenible.

La convocatòria és fruit de l'esforç i treball per part de persones anònimes, indignades davant d'aquesta situació, que han estat en constant contacte amb nombrosos col · lectius, com Pobresa Zero al qual agraïm la seva adhesió. Després del dia 15 seguirem treballant dur, realitzant més accions perquè es reformi aquest sistema tan poc equitatiu i democràtic.

València participa en l'acció pacífica de protesta internacional
El 15 d'octubre persones de tot el món prendran els carrers i les places, units per un canvi global
El 15 maig 2011 centenars de milers de persones sortim al carrer amb un doble crit: "No som mercaderia en mans de polítics i banquers" i "Volem una Democràcia Reial Ja".

El moviment 15M ha demostrat ser un exemple de pràctica democràtica i d'autoaprenentatge, i que compta amb un suport social sense precedents. Tot i això, la classe política segueix sorda davant del crit col · lectiu. Per això hem de seguir alçant la nostra veu. Units per un canvi global: acampades, barris, pobles, universitats i moviments de tot el món, convoquem una mobilització internacional. El 15M ha traspassat les fronteres per convertir-se en un gran moviment global: 15è.

El 15 d'octubre persones de tot el món prendran els carrers i les places. Des Amèrica a Àsia, des d'Àfrica a Europa, en més de 350 ciutats i 45 països, la gent s'està aixecant per reclamar els seus drets i exigir una autèntica democràcia. Ara ha arribat el moment d'unir-nos tots i totes en una resposta activa no violenta a escala global.

Els poders establerts actuen en benefici d'uns pocs, desoint la voluntat de la gran majoria, sense importar-los els costos humans o ecològics que haguem de pagar. Cal posar fi a aquesta intolerable situació. Unides amb una sola veu, farem saber als polítics ia les elits financeres a les que serveixen, que ara som les persones qui decidim el nostre present i el nostre futur. I els recordarem, una vegada més, que no som mercaderia en mans de polítics i banquers, que ells no ens representen.


El 15 d'octubre ens trobarem als carrers per posar en marxa el canvi global que volem. Ens manifestarem pacíficament, debatrem i ens organitzarem fins a aconseguir un món més just i humà. És hora que ens unim! És hora de fer-nos escoltar! 

Denunciem que les polítiques d'austeritat generen un increment de les desigualtats i són un atac frontal contra els drets socials. Rebutgem el concepte d'austeritat per explicar l'actual situació de precarietat i afrontar la seva solució ja que suposa una gestió autoritària i antidemocràtica de la riquesa comú, a més de no ser una solució efectiva a la crisi econòmica. Aquestes polítiques d'austeritat i retallades afavoreixen els mateixos interessos economicofinancers privats responsables del model de desenvolupament econòmic que ha provocat l'actual crisi.

Aquesta no és només una crisi econòmica sinó sobretot una crisi política que posa en evidència l'esgotament del sistema de partits polítics en la gestió del bé comú i una crisi de valors, que reflecteix la perversió d'un sistema que ha demostrat no servir al bé de la majoria sinó exclusivament al benefici d'uns pocs.

Davant la precarietat material i existencial, reclamem una democratització de l'economia i de la governança europea que permeti la construcció d'un nou model de benestar social, un benestar que garanteixi una renda bàsica i l'accés efectiu i lliure als drets socials i els béns comuns (sanitat, educació, habitatge, medi ambient, coneixement). Per a la consecució d'aquest model es fa necessària una política fiscal, pressupostària i social europea on es produeixi el reconeixement d'un nou catàleg de drets socials, entre els quals es revela prioritari el dret a la fallida de les persones: rescatem a les persones, no als bancs.

Que no ens privatitzin ni la vida ni el saber: cal garantir la neutralitat i el lliure accés a la xarxa, al coneixement i l'educació per a totes les persones, contra les dinàmiques privatitzadores i mercantilitzadores del saber.
En aquesta situació de precarietat i atur creixent, s'està augmentant la privació dels drets laborals i la desvalorització de l'activitat productiva. Reivindiquem la desvinculació dels drets socials, polítics i de ciutadania del contracte de treball. 

Hem transformar els models de democràcia i reapropiar de la política mitjançant la participació directa en tots els àmbits de la vida social, política i econòmica. L'actual model de democràcia representativa està esgotat: ningú ens representa. Exigim que sigui reconeguda la nostra maduresa democràtica i la nostra capacitat d'autogestió. 

Per aquests motius convoquem a la ciutadania el proper 15 d'Octubre per que expressi el seu rebuig a les polítiques de retallades i reivindiqui una veritable democràcia que defensi la justícia social.

Res a perdre, tot per guanyar! # UnitedForGlobalChange!
Seguim sense ser mercaderia en mans de polítics i banquers.

1 comentari:

  1. Alguns sou prolífics de mena.Clar que estant en actiu, no podia ser d'una altra manera. Altres som més lents i maldestres en la cibernètica, com a bons jubilats. Així que anem molt més a poc a poc.
    Felicitats pel fons i la forma de les vostres aportacions.
    Marc

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...