dilluns, 20 de desembre del 2010

¡¡ A per totes !!


L’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE) ha demanat mesures més dràstiques al govern espanyol per a tranquil·litzar els mercats. En una vertadera bacanal neoliberal el secretari general de l’organització, Àngel Gorria pressiona per augmentar l’edat de jubilació als 67 anys; vincular la pensió a l’evolució de l’esperança de vida; pel càlcul de la pensió en base a tota la vida laboral; per la disminució o supressió dels subsidis específics per als de major edat; per elevar el mínim necessari per a tindre dret a la pensió completa als 35 anys; pels retalls de l’ocupació pública; per ampliar el tipus superior del IVA; per exercir major control de la despesa pública de les autonomies (sanitat, educació i serveis socials componen la despesa més important de les autonomies); critica que la reforma laboral “deixa massa espai a la interpretació judicial” i proposa reduir el procediment judicial per facilitar l’acomiadament; considera que les indemnitzacions per acomiadament són “excessivament amples”. Diu que cal promoure el mercat del lloguer de vivendes per facilitar i incitar la mobilitat geogràfica dels treballadors; aconsella que els governs autonòmics faciliten la implantació de hipermercats o grans magatzems  i que liberalitzen els horaris d’obertura; i acaba criticant les subvencions als regadius i demanant una pujada del preu de l’aigua.

No diu res de jubilacions com la del president del BBVA que rebrà 79,7 milions d’euros al cessament de les seues funcions. Tampoc diu res de que diputats i senadors tinguen dret al 80% de la pensió amb, només, set anys al parlament; al 90% amb 10 anys i al 100% de la pensió amb 12 anys de parlamentari i 60 anys complits. 

En matèria fiscal recomana pujar el IVA però no diu res de les SICAV, que cotitzen a l’1%, ni de pujar impostos a les rentes més altes, baixades al 43% en 2006, ni del impost de patrimoni (eliminat en 2008), ni del impost de successions, ni de sancionar el delicte, descobert aquest estiu, comés per les grans fortunes pàtries que tenien sis mil milions d’euros (6.000 milions sí) en paradisos fiscals i que l’Agència Tributaria ha tractat amb guant blanc i no ha sancionat. 

Els autors de l’estudi, amb totes del dades de que disposen, no s‘han adonat que algunes autonomies, com la valenciana, no poden retallar més el pressupost d’educació i sanitat perquè tenen molts compromisos amb empreses privades que presten serveis públics, amb la qual cosa no es millora el servei però és molt més car.
Volen més facilitat per acomiadar treballadors, que és una manera de fer que treballen més i més barat, quan en el període comprés entre 1999 i 2007 els beneficis empresarials van augmentar un 50%, el valor de les accions i actius financers un 90% i el patrimoni immobiliari un 125%, mentre la mitjana salarial pujà l’1%, les pensions un 18% i la prestació per atur un 4%. Entre 1995 i 2005 el poder adquisitiu de la massa salarial en Espanya va baixar un -4%, l’unic Estat de l’OCDE on va baixar. 

Però encara poden exigir més. La classe treballadora ha demostrat que pot treballar 12 hores diàries per un salari mínim de subsistència; no cal que anem a la Universitat perquè amb els fills dels rics hi ha prou titulats; Seguretat Social? el que tinga faena i puga que pague metges i els que no al forat, així tornarem a la selecció natural i els que queden estaran més sans; les pensions igual, qui puga que pague un fons de pensions privat i qui no també al forat, total, per a què serveix una persona major a la que no es pot explotar? Ànim OCDE, encara podeu pressionar més, que ací no es mou ni Déu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...