dimecres, 16 de juny del 2010

Figurarem, destacats, en la història de l’educació a Espanya

Al entrar al diari Levante digital m'assalta la propaganda de la Generalitat Valenciana sobre l’educació: “ la red educativa más moderna de España”, “1800 millones invertidos, la mayor inversión jamás hecha”, etc. tot en la línia grandiloqüent a la que ens té acostumats el PP valencià. Després llig al diari que Camps fa gala de ser “el president de les escoles” que “tiene el reconocimiento de los padres y madres y de los alumnos”. El seu conseller d’educació, Font de Mora, li diu a Camps que és “el campeón de la educación” i que “es mérito tuyo que hayamos hecho este esfuerzo que nos sitúa en la historia de la educación en España”.

Però l’evidència sempre surt per damunt de les paraules. Un test, de la primera Avaluació General de Diagnòstic, fet a alumnes de tot l’Estat espanyol, diu que els estudiants valencians de quart de Primària han tret les pitjors notes d’Espanya en totes les àrees acadèmiques. Este fet constatable seria suficient fer callar al govern valencià, però l’experiència ens diu que seguiran presumint d’una educació que no existeix, sense voler veure la realitat.

Pel que fa al reconeixement dels pares i mares, la consulta feta per la Plataforma per l'Ensenyament Públic mostra un resultat que faria dimitir a qualsevol polític amb decència democràtica. El 96% dels 46.597 vots (un 63% del cens) no aprovava la política educativa de la Generalitat. Només un 2,7% la defenia.

La inversió s’ha dissolt en una empresa de la Generalitat, Ciegsa, que, segons les denúncies fetes, fa escoles amb un 178% de sobrecost i va acabar 2008 amb un deute acumulat de 2.400 milions d’euros, segons la Sindicatura de Comptes. Hi ha més de mil barracons a la Comunitat.

12.000 xiquets es queden sense professor perquè no els substitueixen. Vora 80.000 alumnes, que cursaren primària en valencià, no pogueren fer-ho en el nivell superior perquè no hi ha suficients places per atendre la demanda. En Alacant només s’ofereix un 10,6% de les places, en València un 22% i en Castelló un 42%. Les 45.000 places de guarderia promeses pel “campeón de la educación” en 2003 no existeixen set anys després. Pretenien donar Ciudadania en anglés, però no existeixen els 3.000 professors necessaris per implantar l’anglés des de Primària.

No cal dir que el “president de les escoles” deixarà senyal en la història de l’educació. Quan mirem les estadístiques històriques del fracàs escolar d’Espanya, veurem el punt àlgid, on la Comunitat Valenciana sortirà per damunt i podrem dir marcant el cim: ¡¡esta és l’època del govern Camps i el seu conseller d’Educació Font de Mora!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...