dimarts, 9 de març del 2010

No, vostés no son “tots els valencians”

Veig en els periòdics que el vicepresident del Govern valencià, Vicente Rambla, ha exigit avui a Miguel Bosé que rectifique les seues manifestacions sobre la retirada de fotografies de l’exposició "Fragments d'un any", ja que, al seu parer, constitueixen un "despropòsit i un menyspreu cap a tots els valencians".

Respecte profundament el que puga pensar o dir qualsevol persona, tant més si és el vicepresident del meu govern autonòmic, el que no suporte és que m’involucren en les seues pràctiques, al meu entendre, caciquils i antidemocràtiques. En tot cas Miguel Bosé haurà mostrat el seu menyspreu als que han censurat l’exposició. Jo també vull fer-ho. Estic completament d’acord amb Bosé en aquest tema. I mire per on, jo sóc valencià.

És insuportable l’abús demagògic de la utilització de “tots els valencians” quan interessa fer-se la víctima. Aquest govern ha guanyat unes eleccions, té majoria i governa, però no representa a “tots els valencians”. La seua pràctica política és excloent. O estàs al cent per cent amb ells o estàs en contra d'ells. O eres amic incondicional o eres el seu enemic. Exigeixen als seus adeptes mostres contínues de fidelitat mentres que demostren menyspreu als que consideren, no ja els seus contrincants polítics, sinó els seus enemics. És molt difícil, en aquest territori, ser un ciutadà lliure, viure sense por de represàlies. També en açò estic d’acord amb Bosé.

Els governants d'ací tenen una forma de parlar mitjançant imperatius contundents. No comuniquen, donen ordes. No saben distingir entre allò privat y allò públic.
Desqualifiquen a la persona quan no tenen arguments, que es quasi sempre . Eludeixen qualsevol tipus de responsabilitat. Els mèrits son seus, la culpa sempre és dels altres. No estan acostumats a donar explicacions perquè el que fan és tot meravellós i, quan no ho és, quan els resultats són roïns i no poden culpar a un altre, se silencia el fracàs i deixa d’existir. Per a això es controla la televisió valenciana, es financen emissores de ràdio pirates i es concedeixen televisions i ràdios a adeptes mentres que es neguen una i altra vegada a projectes professionals.

Si algú gosa denunciar la pèssima gestió pública valenciana és automàticament desqualificat. Açò suposa un atemptat “tots els valencians”. Els socialistes, els catalanistes, el govern d’Espanya, la Unió Europea, tot el món està en contra de “els valencians”. Només els que estan acusats de corrupció en el cas Gürtel; els que dediquen milions d’euros dels diners dels nostres imposts a esdeveniments amb beneficis privats i dèficits públics; els que mantenen a la Comunitat Valenciana entre els índex de major fracàs escolar de l’Estat; els que han fet que la sanitat valenciana estiga entre les pitjor considerades de l’Estat; i els que han elevat el deute de la Comunitat a nivells alarmants, només aquests, deia, són els valencians de pro per aquesta gent.

Com jo no estic en cap dels grups al·ludits és pel que m’excloc de la seua llista de  “tots els valencians”. Preferisc figurar entre els valencians que, encara que no són tots, són molts i estan molt farts de les seues formes. Preferisc estar entre els valencians que no poden exposar les seues fotos perquè les censuren, els que són represaliats per mostrar el seu desacord amb directrius educatives capritxoses, els que han de patir abusos obscens en el seu lloc de treball per por de perdre'l, els que passen anys sense percebre l’ajuda a la dependència per la seua política d’oposició frontal al govern de la nació, els que menys tenen i més necessiten i als que vostés menyspreen.  

2 comentaris:

  1. Compartisc al 100% tot el que dius en aquest article. Ha sigut una alegria trobar un blog que parle tan clar.

    ResponElimina
  2. El País d'avui 12 de març publica un article de Joan Romero que toca este mateix tema. Podeu llegir-ho en http://www.elpais.com/articulo/Comunidad/Valenciana/Toda/in/cultura/elpepuespval/20100312elpval_5/Tes

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...