dimecres, 2 de juliol de 2014

Justícia universalL’altre dia vaig tindre l’ honor d’anar a la Plaça Nàpols i Sicília on s’organitzava una “Jornada Sobre Justícia Universal i Drets Humans” en commemoració del 25 aniversari del FEIS de CCOO. L’acte ja era una cosa atraient sols pel nivell dels seus ponents entre els quals  vam poder escoltar José Elías Esteve Moltó (professor de Dret Internacional Públic, Institut de Drets Humans, Universitat de València),   Daría Terradez Salom (Doctora en Dret Constitucional), David Couso Permunt (portaveu de Hemanos, Amigos y Compañeros de José Couso, HAC), Paloma Soria Montañez (Abogada Senior, Womens Link Worldwide) i José Manuel Ortega (Magistrat de l’Audiència Provincial de València, Coordinador i Portaveu de Jutges per la Democràcia en el País Valencià).

Allí vam escoltar la denuncia del genocidi que es du a terme al Tibet, a Guatemala i altres llocs amb la total cobertura dels governs més poderosos del món com són els EUA, Xina, Rússia, Japó i Europa. Un dels casos paradigmàtics que ens afecta més és l’actitud del govern espanyol respecte al genocidi del poble del Tibet. El mateix dia 24 de juny de 2014 les autoritats xineses agraïen els gran esforços del Govern espanyol per millorar les relacions ambdós  països un dia després que l’ Audiència Nacional espanyola arxivara la causa contra varis exlíders xinesos pel presumpte genocidi al Tibet, perquè segons els magistrats espanyols no s’ajusta a la justícia universal aprovada en l’ Estat espanyol en març d’aquest any. 

De fet ha sigut aquest cas i el de la mort entre 1999 i 2002 de seguidors de Falung Gong, pràctica espiritual prohibida per Xina, els detonants del canvi en la normativa al voltant de la Justícia Universal, ja que a conseqüència d’aquesta dues causes obertes s’havia frenat la política diplomàtica i econòmica d’ Espanya i Xina. De fet en 2014 tant el president Xi Jinping com el primer ministre Li Keqiang han realitzat viatges oficials a Europa, i havien visitat  països com França, Alemanya, Bèlgica, Holanda, Regne Unit o Grècia, però no havien passat per Espanya. Aquests viatges, així com les visites que varis líders europeus han realitzat  aquest any a Xina, han impulsat la firma d’ acords i inversions multimilionàries per part de Xina cap aquests països

Aquesta situació té una altra lectura que va quedar molt ben constatada en la jornada a la qual he fet referència, no hi ha cap govern ja siga democràtic o no que defenga els Drets Humans o la Justícia Universal si estan en perill els interessos econòmics de les empreses transnacional. I per tant queda constatada la impunitat dels crims internacionals i d’aquestes empreses transnacionals. 

Per altra banda, podem veure com el govern del món està en mans de corruptes i assassins que no coneixen la dignitat ni la vergonya. 

 Què fer? No ens queda altra alternativa que seguir lluitant. 

Els següents versos són per als pobles que estan sofrint la tirania d’un capitalisme salvatge i global. Salut i república companyes i companys.

    
Hi ha dies
Hi ha dies que em trobe molt sol i m’agafe a la vida.
Altres em bull la sang entre les venes i el món se’m fa xicotet.
Hi ha dies que odie el vent i la pluja, també el fred.
Altres isc perquè el vent em pegue a la cara
i la pluja em mulle el cos que busca el fred.
Hi ha dies i dies, no sé per què?
Però sé que t’estime rodejat de molta gent.
Hi ha dies d’estiu que demanen pluja
i jo la busque pels carrers.
Hi ha dies amb nits molt llargues
que se’n fugen ràpidament.
Hi ha dies.
Nosaltres caminem
 per eixos dies que se’n fugen pels carrers
agafats de la mà  i observant com la nit devora el dia.
També hi ha dies que no són dies, no s’acaben mai.
I altres, encara que vullguem,  no tornaran.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...