dilluns, 23 de gener del 2012

Concentració de suport al jutge Garzón

La Plataforma Cívica Valenciana de Suport al Jutge Garzón ha convocat per a dimecres que ve, 25 de gener, a les 19 hores una concentració de suport al jutge Garzón enfront de les portes del Palau de Justícia en la Glorieta.
L'anomenada “iniciativa Garzón” va alçar una enorme onada d’esperança i il•lusió en milers de persones que mai van trobar empar en la justícia espanyola en la seua llarga cerca de restes encara no trobats i per tant les seues desaparicions encara no prescrites segons la legislació internacional. És de justícia que ara el mateix col•lectiu a què ell va voler ajudar surta en la seua defensa prestant-li tot el suport possible i demanant especialment a la societat valenciana suport per a la seua causa.

El “judici al Franquisme”, va voler ser una primera fase que haguera resolt molts contenciosos històrics, socials i polítics que encara entorpeixen la normalització de la nostra convivència en tots aqueixos aspectes; però el més important de la iniciativa de Garzón és que haguera portat a l’assumpció per la Justícia de la localització i exhumació dels desapareguts, allò que les famílies reclamen com just ja que tals desaparicions ho van ser després de detencions il•legals perpetrades per l’Estat, majoritàriament en èpoques posteriors a la Guerra.

Ens oposem a la inhabilitació de jutge Garzón; la seua iniciativa és justa i necessària per a la normalització social i democràtica del nostre País enfront de la inacció judicial aplicada fins hui. La Justícia espanyola, molt al contrari del que està fent, ha de deixar d’aplicar la doctrina d’inhibició quan se li demana solució per als milers de de desapareguts els familiars del qual són l’autèntica assignatura pendent de la història contemporània espanyola.

Per tant, cridem a la Societat valenciana a constituir Plataformes de Suport al jutge Garzón en totes les ciutats i pobles de la nostra geografia com a testimoni de que en la terra que va patir les activitats d’una important porció de la trama Gürtel per ell descoberta i possiblement una de les fonts dels seus mals, la Societat Civil exigeix l’esclariment fins el fons a pesar de l’actitud de la Justícia valenciana.

(Fragments del Manifest Fundacional de la Plataforma Cívica Valenciana de apoyo al Juez Garzón)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...