dijous, 14 de juliol del 2011

Declaració ciutadana davant de l’estafa del Deute Públic


Els anomenats “mercats”, que no són una altra cosa que els grans poders financers, les empreses multinacionals com Telefònica, que acomiaden a milers de treballadors quan guanyen milers de milions d’euros, o els bancs, que estan en els cantons dels nostres carrers i juguen al casino amb els nostres diners, no deixen d’atacar als estats europeus i estan a punt d’enfonsar a nous països com Itàlia o Espanya, després d’haver-ho fet amb Grècia, Irlanda o Portugal.

Ells van crear la crisi, per culpa d’ells i de la mala praxi dels governs els estats es van endeutar, i ara aprofiten la conjuntura per a imposar als pobles el seu propi rescat com si fóra el de les nacions a què estan a punt d’arruïnar.

Nosaltres, dones i homes de totes les edats i condicions, joves, madurs, ocupats o aturats, de totes les corrents ideològiques i simplement amants de la justícia i la democràcia real i enemics de la mentida i de l’avarícia

DECLAREM:
-Que rebutgem les polítiques que s’apliquen, que no signifiquen sinó retall de drets socials en benefici de la banca i les grans empreses i que no tenen res a veure amb les mesures necessàries per a crear ocupació i eixir de la crisi.

-Que cal posar fi a l’especulació financera contra els estats sobirans i que per a això reclamem a les autoritats europees que impedisquen que es continuen produint, simplement controlant urgentment els moviments de capital, deixant de prestar diners gratis a la banca si no és amb la ferma garantia que s’utilitza per a finançar a les economies i establint immediatament un impost sobre els moviments financers especulatius que els dissuadisca per sempre. Cal garantir que fluïsquen els diners a les xicotetes i mitjanes empreses, que són les que realment creen ocupació, creant una banca pública mitjançant la nacionalització de les caixes d’estalvis.

-Que Europa no pot construir-se ni té futur si no és sobre la democràcia real i que el sotmetiment i la complicitat actual dels governs davant dels poders financers és indigne i suïcida.

-Que no acceptarem que es prenguen a Espanya més mesures de retall de drets socials i menys encara que es procedisca a un altre fals “rescat” com els que s’han realitzat en altres països i que només han significat donar diners del poble a la banca que ha creat la crisi. I que exigirem per tots els mitjans que la crisi la paguen els que l’han provocat.

I en firmar aquesta declaració manifestem expressament EL NOSTRE COMPROMÍS PERSONAL EFECTIU DE DEFENDRE EN EL CARRER, EN LA XARXA I ON CALGA les conquistes socials que tant ha costat aconseguir, d’exercir el legítim dret a la desobediència civil quan les mesures polítiques es prenen a les esquenes del poble sense deixar que aquest es pronuncie, i que farem tot el que estiga al nostre abast perquè els bancs i banquers, que són els verdaders culpables de la crisi, paguen el dany que han fet a la societat.

Per signar la petició clica ACÍ
Font: DRY

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...