dimecres, 7 de juliol del 2010

“Unidad de destino ”


Camps, Rajoy i José Joaqun Ripoll

S’ha dit, i la realitat ho demostra cada dia, que la Comunitat Valenciana està sense articular. Castelló, València i Alacant van a la seua, per lliure. La fusió de la CAM i de Bancaja amb caixes foranes és una mostra. Però, per fi, s’ha trobat l’element que fa de la nostra Comunitat “una unidad de destino en lo universal”, com deien abans. L’ingredient necessari per a fonamentar la comunió de les tres províncies ha sigut la corrupció que nia al si del partit amb majoria absoluta al territori. És tan potent aquest vincle que unifica territoris i s’imposa per damunt de conflictes com els existents entre “campistes” i “zaplanistes”.

La detenció de José Joaquin Ripoll, president de la Diputació d’Alacant, pot considerar-se un altre cas aïllat de corrupció però, amb tots els cassos aïllats que es donen dins del PP, no podria parlar-se ja de corrupció generalitzada de la dreta política valenciana i espanyola? Castelló, València, Alacant però també Balears, Madrid, Castella i Lleó, Galicia, Múrcia...

El cas valencià és paradigmàtic. Fabra, Camps, Ripoll, per nomenar sols els més destacats. Cada vegada és més difícil trobar un responsable polític del PP valencià que no haja passat per comissaria o pel jutjat per uns assumptes o altres. La trama Gürtel te ramificacions que donen sentit i estructura als, presumptes, casos aïllats de corrupció.

I el problema fonamental de la corrupció no és que alguns s’omplin la butxaca. És que s’omplin la butxaca amb diners públics, que paguem tots, que devien anar a serveis que van degradant-se dia a dia per falta d’inversió, perquè no arriben eixos diners que són desviats a butxaques privades. La sanitat i l’educació en davallada; l’enorme endeutament valencià obliga a destinar més diners als interessos que a la inversió; prima el finançament dels grans “eventos” i inversions ruïnoses com, Terra Mítica, en perjudici dels serveis públics.

Amb aquest panorama els poders públics amaguen el cap i segueixen a la seua. I els ciutadans, que han assumit el discurs victimista de que la culpa de tot és de Zapatero que ens te mania, segueixen donant suport als causants del pitjor període, per a les classes populars, de la democràcia. Anem a permetre que continuen manant de forma arbitrària, fent i desfent a rampells i malbaratant els nostres diners en la crisi que patim? Jo espere que eixa “unidad de destino” que han trobat tinga com a destí la presó, via el jutjat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...