dilluns, 31 de maig del 2010

El xicot malcriat d'Estats Units



Tots coneguem algun xicot, fill del ric del poble, que fa el que vol sense que mai arribe a passar-li res. Son xiquets que s'han criat tenint-ho tot, sobreprotegits per son pare, consentits, irresponsables perquè saben que passe el que passe son pare els traurà indemnes. La impunitat els fa egoistes, egocèntrics, capriciosos, es consideren el centre del món. Exigeixen tots els drets i no accepten cap obligació que no els abellisca.

Així és Israel. Un jove país superb que no admet la ingerència dels organismes internacionals quan no els interessa. Que no respecta els drets humans al seu territori. Que actua en qualsevol país segrestant o assassinant a qui considera enemic. Que imposa colònies jueves en territoris palestins. Que utilitza la força bruta, tota la força militar, contra persones desarmades, homes, dones, xiquets, xiquetes. Que es permet exercir un bloqueig brutal que afecta a milions de persones civils.

Fa massacres, injustícies, actes que provocarien la condemna immediata i contundent de la comunitat internacional. Però son pare USA bloqueja qualsevol intent de condemna. Impedeix que la comunitat internacional pressione per a que deixe de cometre actes contra els drets bàsics de la humanitat.

Els xicots malcriats necessiten que els pares els socialitzen i els facen responsables dels seus actes mentre son menuts. Perquè quan creixen acaben fent barbaritats que els porta al desastre. Estats Units deu exigir responsabilitats al seu fillol malcriat i dur-lo al camí de la socialització. La comunitat internacional, amb EE.UU al cap, no pot deixar impune la massacre produïda a la flota d'ajuda humanitària. El xicot díscol dels nord-americans pot dur al món al desastre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...