dijous, 21 de març del 2013

Que venen els capitalistes !!


Ninot de falla Mistral-Murta
El capitalisme a cara descoberta està mostrant de què és capaç. La meta suprema d'obtenció de beneficis, d'enriquiment sense tope ni control, està deixant ciutadans sense drets laborals, sense treball, sense vivenda, sense educació i sense salut. El cas Xipre, amb el “corralito”, deixa també als ciutadans sense els seus diners.

A la primera meitat del segle passat, quan els poderosos temien perdre-ho tot amb una revolució, feien por als timorats, a la petita burgesia i als avars, amb els comunistes. Els ho furtarien tot, la casa i els diners, per a d'ells. El capitalisme, en canvi, va començar una operació de maquillatge per amagar el més lleig del sistema. Els poderosos van cedir alguna cosa per no perdre-ho tot. El diàleg social va possibilitar l'estat de benestar i la democràcia es va estendre a tots els estrats socials. El control ideològic, però, no ha deixat de repetir el missatge prevenint del perill comunista volent convertir, el que és un vertader perill per al poderosos i la injustícia, en un perill per a tots els ciutadans.

El bombardeig incessant contra el marxisme a calat. Amb el crit “que venen els comunistes !!” eviten que veritables alternatives polítiques d'esquerra tinguen un recolzament important al parlament. Amb aquesta labor de sapa, i la fallida de l'Estat socialista de la URSS, els poderosos han perdut la por i mostren sense vergonya la vertadera cara del capitalisme. L'educació elitista per qui puga pagar-la, la sanitat com negoci, la democràcia paper mullat, els assalariats sense drets a l'abast dels empresaris, la justícia per als poderosos, els desnonaments deixen la gent sense casa i, donant una volta més de rosca, furten impunement els estalvis de la ciutadania, com en els casos de les preferents o ara en Xipre. 

Potser se'ns òbriguen els ulls a la immensa majoria que patim els abusos, les injustícies i les indignitats dels avars que mai no en tenen prou i canviem el crit d'alarma “que venen els comunistes!!” pel de “que venen els capitalistes!!”, doncs el vertader perill per a la prosperitat, el benestar i la convivència en pau és el capitalisme que, ara també, és una amenaça fins i tot per a la propietat privada dels que tenen poc. Joves, majors, assalariats, aturats, funcionaris, propietaris de vivenda i petits estalviadors, aneu en compte que venen els capitalistes!!

1 comentari:

  1. Necessitem recuperar un fantasma que recòrrega Europa i els faça por, el fantasma del comunisme. Hem de reescriure el Manifest.

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...