dimecres, 31 d’agost del 2011

Els rics volen tributar més?



L’ofensiva dels neoliberals és tan bestial que alguns d’ells ja senten vergonya i demanen pagar més impostos. Són poc els que ho fan però és significatiu. Potser no siga vergonya el que senten sinó por a que la gestió política de la crisi econòmica ens porte a una veritable crisi social que degenere en revoltes que posen en perill el sistema injust i depredador que els permet l’explotació, els salaris baixos i els beneficis a l’alça.

Al segle XXI no podem permetre que, com passa al nostre Estat, les grans empreses, destinatàries de subvencions, exempcions i demés privilegis, paguen menys a Hisenda que les mitjanes i petites; que les rendes superiors paguen percentatges menors que la majoria dels ciutadans; o que les rendes del capital tributen, en la pràctica, un 10%, mentre les rendes del treball, de qualsevol treballador que tinga una nòmina, paga entre un 28% i un 32% (dades aportades pel sindicat d’inspectors d’Hisenda del Ministeri). 

Per a salvar als bancs l’Estat ha posat milers de milions d’euros transformant el deute dels bancs en deute públic. Per a reduir el deute públic s’imposen retallades de despesa pública que afecten greument la protecció social i entrega els serveis públics als mercats financers. La dreta neoliberal que ens ha dut a la crisi està fent-nos pagar la factura de la seua festa davant de la passivitat dels afectats: joves, treballadors i classes populars. 

Els grans partits, PSOE i PP, estan entregats als poderosos als quals deuen el finançament del partit i de les grans campanyes electorals. Cal veure, per a les pròximes eleccions, la trajectòria i coherència dels partits als que votem. El canvi constitucional que està votant-se al Parlament, que eleva a la categoria de principi una qüestió tècnica i partidista, indica fins a quin punt la ideologia neoliberal domina els partits majoritaris i de dreta (PP, PSOE, CiU, PNV.).

Cal reivindicar la política, la democràcia, la voluntat de la majoria dels ciutadans expressada en referèndum per decidir allò que ens afecta tan directament com aquesta reforma de la Constitució. Però també cal mostrar la força de la ciutadania al carrer. Per al 15 d’octubre hi ha convocada una jornada de mobilització en tota Europa, doncs el problema és europeu i la solució ha de ser a nivell d’Europa. Cal que recolzem, amb tota la força que tinguem, aquesta crida i fer del 15 d’octubre un 15M europeu. 

Per a imprimir i repartir

1 comentari:

  1. Francisco Morote Costa escriu un article titulat "Algunos multimillonarios quieren pagar más impuestos, ¿por qué?" que va en la mateixa línia que el teu. També és interessant llegir-ho. Ací tens l’enllaç
    http://www.attac.es/algunos-multimillonarios-quieren-pagar-mas-impuestos-por-que/

    ResponElimina

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...