divendres, 13 de maig del 2011

Planta’ls cara al carrer... i a les urnes

Els espanyols tinguem l’experiència recent d’utilitzar el carrer per manifestar el que les institucions de la dictadura no ens permetia expressar. Però ara tinguem una ferramenta que ha costat molt de sofriment aconseguir: el vot. Renunciar a ell, com fan molts joves perquè pensen, amb una part de raó, que aquesta democràcia és un frau, significa deixar les institucions i el poder de canvi en mans de qui està atropellant la ciutadania fent-nos pagar els seus excessos.
Per aconseguir una DEMOCRÀCIA REAL cal eixir al carrer per reivindicar-ho, però no servirà de res si deixem les urnes buides o en mans de manipuladors sense consciència. A una dreta neoliberal que copa el Parlament europeu, l’espanyol (l’esquerra sense les dretes de les autonomies, PNV, CC, i CiU està en minoria), i la majoria de les autonomies, li interessa un electorat apàtic. Els electors de dretes no deixen d’anar a votar per molt crítics que siguen. Saben quins són els seus interessos i els defenen sense perdre’s en menudeses. Són els votants d’esquerra els que, decebuts, deixen d’exercir el dret de votar.
Cal doncs eixir al carrer, denunciar el que passa, per a que s’assabenten que no estem disposts a consentir més abusos que ens furten el present i ens deixa sense futur. Fracassarem com societat si consentim eixos governs per la nostra indolència. Fracassarem si quan votem no ho fem rebutjant les opcions que proposen més sacrifici a les classes populars i més privilegis a les classes benestants. Cal eixir al carrer i plantar-los cara, sí, però és més eficaç plantar-los cara a les urnes.
Al Azraq

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...