Pàgines

diumenge, 17 d’octubre del 2010

Je lutte des classes




La política, en una democràcia, té la funció d’harmonitzar els interessos de les classes socials. Els governants tenen la funció de portar a la pràctica allò que la societat li encomana. Quan els governants senten al poble com si sentiren ploure i afavoreixen descaradament una classe en perjudici d’altra cal donar una resposta contundent. Com estan fent en França.



En el que duguem d’any Sarkozy ha suportat set vagues en resposta a l’enduriment laboral i la reforma de les pensions. La última gran manifestació, el 12 d’octubre, va treure al carrer 3,5 milions de persones per a dir alt i clar un rotund ¡NO! a les reformes antisocials, mentre ací tot l’interés informatiu estava centrat en “l’abucheo” a Zapatero en la desfilada militar.

A França es veu a tot arreu un adhesiu que diu  “Je lutte des classes” el que demostra que la lluita de classes està present a l’espai públic i en la consciència popular. És per això que el moviment social té força per obligar al govern a renunciar a les reformes. Per què anem a guanyar? Preguntaven als manifestants: “perquè som forts i estem units” contestaven a cor. Tenen clar que, encara que els senadors hagen votat, tenen que continuar fins aconseguir les mesures antisocials. I també tenen clar que la responsabilitat de la radicalització és del govern que es fa el sord al clam popular. 

La immensa majoria de ciutadans francesos ha anat comprenent, poc a poc, la crueltat, insensibilitat i ineficàcia de les reformes que fan recaure, injustament, tot el pes sobre el món del treball i dels pensionistes mentre industrials i financers surten lliures de càrregues. Mentre ací engolim tot el que ens han tirat al damunt amb la reforma laboral i no reaccionem a la pròxima reforma de les pensions. “Cal treballar més i cobrar menys”, diu Díaz Ferrán... i no passa res...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada